Iaşi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO 8.000 de oameni au participat la Marşul pentru Viată de la Iaşi. „Vrem să fim vocea copiilor nenăscuţi”

4
23 Mar 2019 19:32:15
Autor: Andreea Anton
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Câteva mii de oameni au participat sâmbătă, 23 martie, la Marşul pentru Viaţă organizat la Iaşi. Manifestarea a început la ora 12.30, cu o serie de momente artistice puse în scenă de mai multe coruri de tineri şi copii din zona Moldovei. Acestea au fost urmate de câteva discursuri ale unor invitaţi din străinătate, dar şi al autorităţilor locale.

Printre cei care au urcat pe scena din centrul oraşului s-au numărat Ryan Day, senior policy officer în cadrul Alliance Defending Freedom Internaţional, cu sediul în Londra, şi Paul Ginox, co-preşedintele asociaţiei Choisir la Vie, organizatoarea aceluiaşi evenimentul în Paris. Moderatorul activităţilor a fost Dan Negru, iar tema evenimentului din acest an a fost „Unic din prima secundă”.

La finalul activităţilor, cei aproximativ 8.000 de oameni care s-au adunat în Piaţa Unirii au plecat într-un marş pe traseul Piaţa Unirii, strada Gavriil Musicescu, Bulevardul Independenţei, Strada I.C. Brătianu, Bulevardul Ştefan cel Mare şi înapoi în Piaţa Unirii. 

 

Câteva mii de oameni au participat la Marşul pentru Viaţă organizat la Iaşi

   

„Am venit din solidaritat şi pentru că într-adevăr aşa este - trebuie să se nască copii şi în ţara noastră, pentru că atât de mulţi pleacă din ţară, cei mai în vârstă mor şi se nasc foarte puţini. Eu azi am emoţii mai mari pentru că fiica mea naşte va naşte chiar astăzi, într-un spital din Oxford, Marea Britanie. Evenimentul a coincis cu ziua asta frumoasă”, a precizat Magdalena Pletea, una dintre persoanele prezente la eveniment. 

Organizatorii Marşului spun că mulţimea care s-a adunat să susţină cauza a fost numeroasă şi că se poate observa interesul din partea generaţiei tinere.

„Aici ne-a adus sărbătoarea vieţii, cu numele copiilor nenăscuţi, pentru că în România se fac foarte multe avorturi şi vrem să fim o voce pentru aceşti copii şi să sprijinim femeile însărcinate aflate în criză. Cred că oamenii au reacţionat pozitiv la iniţiativa noastră pentru că este un motiv de bucurie, o sărbătoare. Avem multe baloane, mesajele de pe pancarte sunt pozitive, suntem pentru viaţă şi după cum se observă foarte mult tineri s-au alăturat, deci se formează o generaţie care susţine viaţa”, a precizat Sorina Hângănescu, referent Pro Vita Iaşi. 

Evenimentul se află la cea de-a VIII-a ediţie şi este organizat de către Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor. Marşul pentru viaţă a avut loc în acelaşi timp şi în mai multe oraşe din ţară şi din Republica Moldova.

Citiţi şi: 

Iniţiativă: toată lumea citeşte zilnic timp de 15 minute într-o şcoală din Iaşi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cornel Cazacu
23.03.2019, 21:11:40

Se pot strânge românii și pentru scopuri nobile, nu numai pentru politică. Ne-au plecat copii din țară, avem nevoie de noi generații altfel vom fi colonizați, dar nu de occidentali ci de asiatici și africani care ne vor distruge cultura, credința și nația.

0 (4 voturi)
Carmen Florea
24.03.2019, 00:03:06

Bai cur-golea, 'carele' sunteti, niste sute mii COPII se duc FLAMANZI la culcare, hahalere fudule si proaste, dar pretindeti ce? capre de procreat sa aiba popalaii de benzina la mertane? Ati mai sustinut 'famelea' traditionala (cu incestul in capul mesei), la care ati aruncat 45 MILIOANE EURO pe fereastra, idiotilor, puneti osul la munca, putorilor, ca faceti copii la betie si-i aruncati la orfelinat ca sa nu zic la gunoi, direct la tomberon adica. Ajutai voi femeile insarcinate? Serios? si cum? le cumparati o casa, le dati un contribut de vreo 500 euro/lunar, vreo scutire de taxe ceva? pt ca cu bla-bla-bla si tra-la-la copiii nu se cresc, lighioane, care 'meditati' in fundul gradinii..., iar v-au inhamat popalaii la mancat cu polonicul, paranghelistilor, nu le-a iesit la 'famelea' traditionala, acum o dau cu 'viata', dar viata se tine cu PAINE pe masa, narozilor, nu cordeala s-apoi cum o fi asa o fi. Iar panditi la dormitorul altora? Cum dracu' sa fii in rand cu lumea cu astfel de ciomege imbecile? Dau unde dau si cum o dau, dar nu se lasa de comandat cu intimitatea celorlalti... ... v-ar dreq de primitivi analfabeti cu ochii pustii si zambetul tamp, c-un sapun la 6 luni ...

-1 (3 voturi)
Charles Franc
24.03.2019, 01:18:14

nefiind o parada gay, evenimentul a fost aproape ignorat de media oficiala progresista

-1 (3 voturi)
Scriptamanent
24.03.2019, 09:07:25

Murdaria conservatoare in maxima ei neomenie... Ce sa te astepti de la cei cu perspectiva religioasa, cu ideile lor butucanoase, cu dispretul lor fata de individualitate, fata de fiinta umana!? Religia Otraveste Totul! Idiotii de sub flamura miscarii asteia ticalosite nu pot sa vada esenta ei si asta pentru ca deja admit ca sunt sclavi, sunt marionete, sunt total injugati. Avortul este si trebuie sa ramana o optiune personala, orice imixtiune in aceasta alegere este o miscare totalitarista, dictatoriala. Un grup de nemernici vor sa se faca cu de-a sila stapanii uterelor femeilor, reduse doar la menirea lor reproducatoare, niste animale de prasila. Asta e impunerea interzicerii avortului: sclavia biologica. Femeia ar trebui sa devina sclava biologiei ei. Dar la retardatii crestinatatii asta e normal. Nici Tata, nici Fiul nu s-au declarat vreodata oripilati de sclavie, ba chiar o considerau normala si in firea lucrurilor, ceva bun pentru umanitate. Si biserica chiar indeamna la supusenie, te vrea modest si sa nu cracnesti, sa-ti pui cat mai putine intrebari, sa fii prost si, desigur, un sclav bun. Toata perspectiva asupra vietii, relationarea cu celelalte fiinte umane, toate sunt otravite de dogmele religioase retrograde. Cultura mortii este religia. Crestinismul, ca si islamismul, celebreaza moartea, o cer, o iubesc, este printre cele mai de pret bunuri ale sistemului lor. Vechiul Testament e plin de genociduri, e plin de moarte, de la populatii intregi, pana la un anume individ, chiar si bebelusii sunt ucisi. Valuri de sange si cruzime sunt revarsate continuu si toate la ordinele marelui papusar celest. Nici Noul Testament nu e mai breaz. Ba din contra: iubirea lui dumnezeu pentru noi ar trebui dedusa din uciderea propriului lui copil, tot dintr-o moarte asadar. Dar stati! Nu e gata. Mai avem o sarbatorire a mortii, in Apocalipsa. Asta e dementa de-acum. Si clerul ne vorbeste sa pretuim viata, orice viata, cand tocmai dumnezeul lui a facut-o atat de nesemnificativa si neimportanta. Viata vesnica e cea adevarata, aia e importanta. Dar aia e posibila dupa...., pai, taman dupa MOARTE. Pai, nu-i de groaza?? Ce sa-i faci!? Marsul vostru dovedeste inca odata ca e otravitor si ca e virusat de ideologia asta religioasa, iubitoare de Moarte, cult al mortii.

Modifică Setările