Iaşi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cristian „Troacă” David, botez după ieşirea din arest. Fraţii Peter şi Marinel i-au fost martori ex-ministrului de Interne la revelarea Divinităţii

7
20 Apr 2015 16:37:35
Autor: Cezar Pădurariu
Cristian David, în timpul botezului FOTO captură Youtube
Cristian David, în timpul botezului FOTO captură Youtube

Cristian David, fostul ministru de Interne, s-a botezat la Biserica Internaţională Harul din Bucureşti, în prezenţa fraţilor Peter şi Marinel.

Fostul ministru de Interne al României în perioada 2007 - 2008, Cristian David (născut Troacă) a fost eliberat din arest la sfârşitul săpătmânii trecute, după ce a fost arestat preventiv pe data de 22 ianuarie. David a fost acuzat că, pe data de 1 februarie 2008, cu două luni înainte de a ajunge ministru, ar fi primit suma de 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în prezent preşedinte suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Judecătorii au decis să-l elibereze pe David din arest, iar acesta să fie anchetat de DNA în continuare sub control judiciar.

Duminică, 19 aprilie, fostul ministru a fost subiectul unei ceremonii de botez care a avut loc la Biserica Internaţională Harul, o organizaţie care, potrivit propriului site, "îi încurajază pe oameni să dezvolte o relaţie personală cu Dumnezeu".

David susţine că frecventează cultul religios de doi ani jumătate. "Vin aici din cctombrie 2012. Atunci am venit în rugămintea de a deschide pentru mine o cale de comunicare cu fraţi români de peste tot", a spus Cristian David înaintea ceremoniei. Tot acesta a continuat, într-un discurs care a durat un sfert de oră: "Simplul fapt că mă aflu azi aici este o minune a lui Dumnezeu. Poate că nu putea fi un moment mai bun. Astăzi e prima zi când mă bucur de libertate. De spiritul liber, darul de la Dumnezeu pe care trebuie să ştim să-l apreciem. Nu ştim cât de dreaptă e justiţia de pe pământ. Oamenii sunt supuşi greşelilor. Dacă în faţa lui Dumnezeu te socoteşti drept, corect, neprihănit şi fără de greşeală, atunci trebuie să te laşi pe mâna lui Dumnezeu. Acest lucru l-am făcut eu. Cred că cu toţii urmăriţi o anumită o anumite nebunie, care ajunge până la paroxism sau isterie în mass-media din România, ei bine, pentru mine lucrurile au mers neaşteptat de favorabil, iar acest lucru a fost posibil doar cu voia lui Dumnezeu", a mai spus David.

În filmarea de mai jos, discursul lui David poate fi urmărit începând cu minutul 45:00. Fostul ministru a fost prezentat de Ioan Ceută, pastorul responsabil al cultului mai sus menţionat, pe care David l-a menţionat prin expresia "fratele Marinel": "Dumnezeu l-a chemat pe fratele Peter să se ocupe de şefi de state, de prim-miniştri, de elita lumii, asta-i misiunea lui, de evanghelizare şi de a discuta cu oamenii. În această dimineaţă avem botez înalt. Cine a hotărât să se boteze? Este fratele Cristi. A fost ministru de Interne, responsabi cu diaspora, la Uniunea Europeană, unul din liderii ţării noastre. «Indiferent de sentinţa pe care o vor da judecătorii, dacă sunt liber vin să mă botez. Dacă nu, vă chem acasă să mă botezaţi», ne-a spus el", a explicat pastorul înainte de apariţia lui David.

Ceremonia de botez, care începe în film la momentul 1h:55, a presupus adresarea a două întrebări candidatului la botez:

"Crezi că Iisus Cristos este fiul lui Dumnezeu?"

"Cred cu toată convingerea mea că Iisus este fiul lui Dumnezeu", a răspuns Cristian David.

"Câtă vreme vrei să păstrezi acest legământ pe care-l închei astăzi?"

Răspuns: "În toată această viaţă pe pământ şi după".

Apoi, Cristian David a fost scufundat într-un bazin cu apă, după care a primit felicitări de la cei doi fraţi.


Cristian David – activitate politică şi guvernamentală

-membru PNL din 1989

-senator de Vaslui în două legislaturi

-ministru de Interne (aprilie 2007-decembrie 2008)

-ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni (decembrie 2012-februarie 2014)

-a demisionat din PNL în februarie 2014.

În noiembrie anul trecut, procurorii DNA au cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Internelor, Cristian David. Acesta este acuzat de luare de mită şi spălare de bani.

Cristian David este ginerele controversatului avocat ieşean Mihai Vlasov, arestat, la rândul lui preventiv pe data de 19 martie 2015, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Sorin Barbul
20.04.2015, 17:43:15

Ce Troacă!

+1 (1 vot)
Realist
20.04.2015, 21:06:51

Si te gandesti ca asta a fost ministru de interne ... si te mai gandesti si la ceilalti care au condus Romania in ultimii 25 de ani - din care 3/4 sunt la puscarie si nici ceilalti nu dorm linistiti ....e vai de capul nostru !

+1 (1 vot)
Cristi Remus
21.04.2015, 01:21:52

dar nimeni nu se atinge de furturile lor. De ce nu li se ia totul? sa fie lasati doar cu ce au pe ei, ca nu merita altceva.

Samadau Lica
21.04.2015, 09:45:10

"Şi plecând Iisus de acolo, a văzut un om care şedea la vamă, cu numele Matei, şi i-a zis acestuia: "Vino după Mine". Şi sculându-se, a mers după El. Şi pe când şedea El la masă, în casă, iată mulţi vameşi şi păcătoşi au venit şi au şezut la masă împreună cu Iisus şi cu ucenicii Lui. Şi văzând fariseii, au zis ucenicilor: "Pentru ce mănâncă Învăţătorul vostru cu vameşii şi cu păcătoşii?". Şi auzind El, a zis: "Nu cei sănătoşi au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. Dar mergând, învăţaţi ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă; că n-am venit să chem pe drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă"." (Matei 9, 9-13). Dar asta nu inseamna ca a te pocai trebuie neaparat sa aderi la alt cult religios! Multi au inteles gresit ca a te pocai inseamna sa-ti schimbi cultul!

+1 (1 vot)
...
20.04.2015, 21:17:57

Acest om a depus un juramant cand a devenit ministru si a intrat la apa. Acum a depus alt juramant si a intrat iarasi la apa. De cate ori o merge ulciorul la apa?

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)