Iaşi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Melodie compusă de un grup de elevi, inspirată de bâlba ministrului Educaţiei. „Sunt de 20 de ani în învăţământ şi nu mă tem de nimic“

1
18 Jul 2019 18:14:04
Autor: Andreea Anton
FOTO Captură Alexandru Oiţă
FOTO Captură Alexandru Oiţă

Un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos şi profesorul lor, Dan Chicoş, au realizat un videoclip pornind de la declaraţiile ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi de o statistică conform căreia 3 din 5 copii care au început studiile în 2007 nu au luat BAC-ul.

După ce peste jumătate dintre cei care şi-au început studiile în 2007 nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat, aşa cum arăta site-ul Edupedu.ro, profesorul Dan Chicoş şi câţiva dintre elevii săi au realizat o melodie care vorbeşte tocmai despre această situaţie dramatică a învăţământului.

Iluzii pierdute, videoclipul liceenilor, începe cu fraza rostită de Ecaterina Andronescu, într-o emisiune la TVR 1, în perioada Bacalaureatului: „Orice evaluare evaluează pe subiectele pe care examenul le presupune, în evaluarea respectivă”.

„Am făcut filmarea în spatele Casei de Cultură din Târgu Frumos, în două ore. Versurile sunt făcute de mine şi de Dragoş Spătariu, elevul meu, el fiind şi cel care interpretează piesa. Negativul a fost realizat de Alex Iordache, care tocmai a terminat liceul, iar imaginea şi montajul de Alex Oiţă, care acum trece în clasa a XII-a. Toţi cei implicaţi au fost din clasele la care am predat. Videoclipul a fost făcut cu buget 0, fără cereri de ajutor din partea nimănui”, a precizat profesorul Dan Chicoş.

Dascălul spune că nu s-a gândit nicio clipă că ideea aceasta ar putea să îi aducă probleme şi că a primit chiar reacţii pozitive şi încurajări de la colegii săi din liceu. De asemenea, legat de bâlba ministrului Educaţiei, profesorul susţine că a fost un pretext potrivit pentru a atrage atenţia asupra problemelor din sistem.

„Eu sunt de 20 de ani în învăţământ şi nu îmi e teamă de nimic, nici de ce ar putea să spună directorul, care e un bun amic de-al meu, sau colegii care mă ştiu de atâţia ani şi care m-au şi încurajat azi. Nici copiii nu se tem, mai ales că cei mai mulţi au terminat clasa a XII-a şi se duc la facultate. Dacă doamna Andronescu se supără pe ceva e problema ei, căci până la urmă chiar a comis-o cu bâlba respectivă. Am primit reacţii din partea unor colegi, unii chiar au zis să o ţinem aşa mai departe. Cei cărora nu le place sau cărora le este teamă oricum nu îmi spun nimic şi nici nu ar avea importanţă. Aşa suntem noi, profesorii, unii vrem olimpici, unii vrem să ne lăudăm cu elevii pentru că au făcut proiecte culturale, eu pot să mă laud cu ei pentru că sunt nişte artişti înnăscuţi”, a adăugat Dan Chicoş.

În aproximativ 24 de ore, videoclipul liceenilor a avut 4.488 de vizionări.

Citiţi şi:

Cum se transformă pictura facială în artă. Creaţiile răvăşitoare ale singurei românce absolvente a International Face Painting School din Milano

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

m lupascu
18.07.2019, 21:02:57

- ne conduc criminali care nu isi imagineaza ziua de maine

Modifică Setările