Iaşi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Scurtmetraj despre hărţuirea profesorilor. Statistica îngrijorătoare privind creşterea uriaşă a cazurilor de violenţă în şcolile din România

2
12 May 2019 13:36:14
Autor: Andreea Anton
FOTO USLIP Iaşi
FOTO USLIP Iaşi

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar ieşean au făcut public un scurtmetraj despre bullyingul împotriva profesorilor. Aceştia au propus şi adoptarea unei legi care să împiedice abuzurile asupra cadrelor didactice.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Ieşean (USLIP) a lansat vineri, 10 mai, scurtmetrajul #FărăApărare, care aduce în prim-plan două situaţii de bullying împotriva unor profesori ieşeni petrecute anul trecut.

Filmul de aproximativ 14 minute, în care joacă actriţa Medeea Marinescu, câţiva actori ai Teatrului Naţional din Iaşi, dar şi elevi sau studenţi, face parte dintr-o campanie pe care sindicaliştii au început-o în urmă cu câteva luni, pentru a atrage atenţia asupra situaţiilor violente care se petrec în instituţiile de învăţământ şi care îi au ca victime pe dascăli.

„Sperăm că filmul #FărăApărare va contribui la îmbunătăţirea legislaţiei ce vizează protecţia cadrelor didactice, iar factorii decidenţi vor adopta propunerea legislativă făcută de către USLIP IAŞI şi FSLI”, a spus Laviniu Lăcustă, preşedintele USLIP Iaşi.

Reprezentanţii USLIP au făcut publice şi câteva statisticii, conform cărora 93% dintre profesorii şi elevii ieşeni care au participat la sondaj consideră că agresivitatea din şcoli a crescut. 70% dintre dascăli au spus că au văzut cazuri de violentă emoţională, iar 63% că au identificat şi agresiuni verbale sau fizice în şcoli. Doar 16% dintre profesori se simt în siguranţă la catedră, 45% susţinând că se tem că ar putea fi victime ale unor violenţe, iar 39% că au sentimente contradictorii legate de asta.

Toţi profesorii consultaţi de sindicaliştii ieşeni au considerat însă că este necesară o lege clară care să-i protejeze de bullying.

Citiţi şi:

VIDEO Campanie împotriva agresiunilor la care sunt supuşi profesorii. „Peste 60% dintre cazuri rămân necunoscute“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Adrian Foangă
12.05.2019, 18:28:00

Mai bine vedeti ce faceti voi impotriva copiilor, leprelor!

0 (2 voturi)
un motan intransigent
12.05.2019, 18:29:40

Geaba legi , geaba statistici ! E nevoie sa se inteleaga ca fara o disciplina impusa dar si asumata in scoli , nesiguranta va taxa mediul de invatamant . La radacina laxitatii morale de azi stau "normele" odioasei corectitudini politice care e calata pe distrugerea a tot ce poate fi moral si de buna cuviinta . Trebuie renuntat la conceptiile socialiste egalitariste . Sunt necesare scoli de elita pentru viitoarea clasa sociala superioara . Vor fi necesare si scoli cu pretentii mai mici , destinate viitoarelor clase sociale inferioare . Ar fi bun si un sistem de vot cenzitar . Votul unui analfabet politic i inutil si chiar contraproductiv .

+1 (1 vot)