Iaşi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Stupefianta depăşire a unui şofer de Audi din Iaşi. Cum a scăpat bărbatul şi de moarte şi de amenda rutieră

17
23 Apr 2019 12:01:37
Autor: Ionuţ Benea
Depăşirea perriculoasă putea duce la un accident foarte grav FOTO Captură video HaiHui O2W
Depăşirea perriculoasă putea duce la un accident foarte grav FOTO Captură video HaiHui O2W

Un conducător auto din Iaşi a fost aproape de moarte după ce a efectuat cu o maşină de lux o depăşire extrem de periculoasă.

Scena depăşirii periculoase a fost surprinsă de o cameră de bord montată de un şofer care se deplasa, zilele trecute, pe o stradă din judeţul Iaşi. După ce depăşeşte regulamentar un autobuz, şoferul maşinii care avea montată camera de bord încetineşte.

Pe filmare se vede cum, din stânga sa, cu viteză, conducătorul unui Audi intră în depăşire, bolidul fiind foarte aproape să intre într-un vehicul care circulă de pe sensul opus. Depăşirea a fost realizată pe linie continuă, dar şi în curbă.

Maşina Audi implicată în această manevră ilegală a derapat imediat după ce a evitat in extremis impactul. Soferul a reuşit să se redreseze chiar şi după ce a ieşit, câţiva centimetri, de pe partea carosabilă.


Filmarea a devenit virală pe reţelele sociale, nenumăraţi şoferi blamând modul în care şoferul de Audi a efectuat acea depăşire. „Aceste filmări trebuie să fie luate în seamă de poliţie şi să constituie probă. Dar, din păcate nu se întâmplă aşa ceva la noi, filmarea trebuie să fie făcută doar de către poliţist, cu camera omologată”, a comentat o persoană.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie din Iaşi spun însă că şoferul de Audi va fi adus la audieri: „Poliţiştii s-au sesizat cu privire la aspectele apărute în spaţiul pubic şi efectuează verificări pentru identificarea soferului. A fost luată o declaraţie de la şoferul care a postat filmuleţul şi urmează să fie identificat şi şoferul care a efectuat depăşirea”.

Sancţionarea acestuia este improbabilă, ne-au transmis surse din Poliţie, legea fiind de partea şoferilor în cazuri de acest gen.

Sanctiunile rutiere sunt întemeiate pe articolul 109 din OUG 195/din 2002, care prevede, la aliniatele 1 şi 2 următoarele: „Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră. (2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei”.

„Camera video pusă pe bordul unei maşini nu este mijloc omologat. Poliţiştii pot aplica sancţiunea însă aceasta poate fi anulată în instanţă”, ne-a precizat surse din Poliţie.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

daco getul
23.04.2019, 13:19:18

romanasii rezistenti , hastagisti si fumatori de interzise sunt acum in orgasme vazand videoul si pt faptul ca bratul legii nu l poate atinge pe eroul lor cu audi

-9 (11 voturi)
_wakki m
23.04.2019, 13:41:37

ăla din audi era de la pizdede, după gradul de demență

+10 (10 voturi)
_wakki m
23.04.2019, 13:40:53

nici o ]nregistrare nu mai poate fi folosită ca probă, cu toate că infracțiuea este foarte clară mulțumim din inimă pizedeului și lui nicolicea

+13 (13 voturi)
¡Ay, caramba
23.04.2019, 15:49:15

"Camera video pusă pe bordul unei maşini nu este mijloc omologat" Bun, atunci unde și cum pot fi omologate? Întreb foarte serios. Că m-am săturat să merg cu inima cât un purice, știind că, oricând, un imbecil călare pe cazan poate să-mi apară din față, pe contrasens.

+11 (11 voturi)
_Turbatu_
23.04.2019, 16:02:14

Astia nu se astampara pana n-o patesc o data. Partea nasoala e ca vor lua si vieti nevinovate dupa ei.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (17)