Voluntariatul le garantează tinerilor  angajarea. Ce spun patronii când văd acest atu trecut în CV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii sunt încântaţi de tinerii care au făcut voluntariat FOTO: Arhivă
Angajatorii sunt încântaţi de tinerii care au făcut voluntariat FOTO: Arhivă

Organizaţiile neguvernamentale din Iaşi au de la an la an tot mai mulţi tineri voluntari. După zecile de ore de implicare în campanii, studenţii primesc adeverinţe şi recomandări care îi ajută atunci când vor să se angajeze.

Campaniile umanitare şi activităţile care implică voluntariat sunt la tot mai mare căutare printre studenţii din Iaşi. Sute de tineri merg anual la fundaţii şi îşi împart timpul între cursuri şi practică. O fac din plăcere, din dorinţa de a ajuta, dar şi pentru că sunt conştienţi că orele de voluntariat vor fi completate în CV şi vor cântări considerabil atunci când vor fi în căutarea unui loc de muncă.

La Fundaţia Bethany din Iaşi de exemplu, numai într-o singură campanie, au fost implicaţi peste 100 de tineri, toţi studenţi. Aşa se face că de multe ori, aceste campanii umanitare se realizează strict cu ajutorul tinerilor cu suflet mare, dornici să ajute.

La rândul lor, reprezentanţii organizaţiei le elliberează documente care le atestă implicarea şi care îi va ajuta să se angajeze.

‘’Am observat că de la an la an numărul tinerilor, în special studenţi, care ni se adresează este în creştere. La final, noi le eliberăm adeverinţe sau scrisori de recomandare. Ulterior, suntem contactaţi şi ne bucurăm că angajatorii pun accent pe experienţa de voluntariat şi pe lucrul în afara cadrului teroretic, universitar’’, spune Andreea Tofan specialist PR la Fundaţia Bethany. 

Angajatorii recunosc că atunci când tinerii vin să se angajeze iau în calcul activităţile de voluntariat. ‘’Tinerii care au participat la voluntariat sunt mult mai receptivi, mult mai implicaţi. Aceste acţiuni sunt extrem de benefice pentru cei care sunt retraşi, sunt un real  câştig pentru ei’’, spune Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi.  

Tinerii recunosc că participă la voluntariat pentru că vor să ajute, dar şi pentru că sunt conştienţi că astfel vor avea un plus la angajare. 

‘’Voluntariatul este exact acea experienţă de care avem noi nevoie la început, ne ajută să ne dezvoltăm. Este bine să socializăm şi sunt sigură că o să mă ajute să mă angajez mai uşor’’, spune o studentă la Psihologie. 

Pentru a deveni voluntari, tinerii nu trebuie decât să meargă la ONG-uri şi să le spună de intenţia lor. 

Vă mai recomandăm:

Cum arată învingătorii eterni de la job. Profilul candidatului cu cele mai mari şanse la interviul de angajare

Lecţie de generozitate: 100 de studenţi din Iaşi au început cea mai frumoasă campanie de voluntariat pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite