Iaşi

articolul anterior articolul urmator

"Zâmbet în dar", gala pentru copiii defavorizaţi organizată de Salvaţi Copiii Iaşi a ajuns la ediţia a V-a

0
12 Nov 2019 20:36:50
Autor: Ramona Iacobuţe
Gala "Zâmbet în dar" FOTO Facebook
Gala "Zâmbet în dar" FOTO Facebook

Organizaţia neguvernamentală Salvaţi Copiii Iaşi organizează pentru pentru al cincilea an consecutiv Gala "Zâmbet în dar", un eveniment caritabil care are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii defavorizaţi din zona de Nord-Est a României.

Pe 15 noiembrie, în Sala Mare a Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi va avea loc cea de-a V-a ediţie a Galei "Zâmbet în dar", un eveniment caritabil organizat de organzaţia Salvaţi Copiii iaşi, o filială a ONG-ului Salvaţi Copiii România.

Lansată în luna septembrie 2016, campania “Zâmbet în Dar” a marcat 25 de ani de activitate Salvaţi Copiii Iaşi.

Ediţia a V–a a Galei îşi propune să susţină dreptul la educaţie al celor 200 de copii din cele trei centre educaţionale Salvaţi Copiii Iaşi.  Pentru ca acest demers să poată fi împlinit, costul unui bilet este 180 de lei. Achiziţionarea biletelor pentru Gala "Zâmbet în dar" se poate face pe https://gala.zambetindar.ro/.

În programul serii de gală sunt incluse mai multe momente care să întreţină atmosfera: o piesă de teatru în premieră, „Acasă la tata”, în regia lui Claudiu Goga, după scenariul lui Mimi Brănescu, o licitaţie tăcută de obiecte şi experinţe şi un moment cocktail. Gazda evenimentului va fi creatoarea de modă Irina Schrotter.

"Întrucât în anul 2019 încă există copii pentru care un drum până la şcoală sau lipsa alimentaţiei suficiente reprezintă obstacole de netrecut, misiunea noastră este mai actuală ca oricând. În acest context, Gala <<Zâmbet în dar>> este modalitatea prin care împreună putem da aripi spre un viitor mai bun celor care au atâta nevoie de sprijinul nostru", susţin cei de la ONG într-un comunicat de presă.

Salvaţi Copiii România, membru al Save the Children International, este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990, militează activ pentru drepturile copilului şi protecţia copilului în România. Salvaţi Copiii Iaşi a fost înfiinţată în anul 1991, iar  programele sale se adesează tuturor copiilor, acordând o atenţie deosebită celor aflaţi în situaţii dificile.

Activând în comunitatea ieşeană de 25 de ani, acest ONG a dezvoltat expertiză pentru următoarele categorii de copii: copiii abuzaţi fizic, psihic sau sexual; copiii traficaţi; copiii străzii; copiii exploataţi economic; copiii singuri acasă (care au cel puţin un părinte plecat în străinătate); copiii care suferă de tulburări de sănătate mintală sau la risc de a dezvolta tulburări din sfera sănătăţii mintale; copiii care au abandonat şcoala sau care se află în risc de abandon şcolar, copiii afectaţi de sărăcie, copiii cărora le-au fost încălcate drepturile prevăzute de lege.

Mai puteţi citi:

Doar una din patru companii donează către cauze sociale. Statistică mai sumbră pentru companiile mici

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările