2013 vine cu abonamente electronice pe tramvaie şi autobuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cardurile electronice pot fi găsite la ghiseele OTL Foto Adevarul
Cardurile electronice pot fi găsite la ghiseele OTL Foto Adevarul

Încep să se elibereze cardurile electronice de călătorie. În scurt timp biletele şi abonamentele de tip vechi vor fi scoase, şi înlocuite cu altele electronice.

Chiar de ieri, Regia de Transport Local din Oradea OTL a dat startul eliberării cardurilor de călătorie prevăzute în proiectul E-Ticketing. Primii beneficiari sunt cinci studenţi care s-au prezentat în prima zi să-şi depună actele, urmând să-şi ridice noile carduri  personalizate în cursul zilei de luni.


În perioada 3 ianuarie - 31 martie 2013 se vor introduce primele carduri de călătorie tip abonament pentru elevi şi studenţi. 12.500 de elvi şi studenţi vor beneficia în primă fază de elev. Vor urma 50.000 de pensionari, persoane cu handicap, veterani etc.


Pentru toţi beneficiarii de abonamente gratuite se vor elibera carduri personalizate. În schimb, călătorii care achită intregral abonamentul pot opta între carduri personalizate cu fotografie sau fără fotografie.


De asemenea, OTL va pune în vânzare şi carduri tip portofel, care vor ţine loc de biletele tipărite pe hârtie.
Momentan, OTL a deschis doar patru puncte de personalizare pentru cardurile elevilor şi studenţilor. Astfel, elevii se vor putea prezenta la Real 1, Carrefour şi sediul OTL SA de pe strada Atelierelor 12, la Biroul Comercial. În schimb, studenţii vor avea patru puncte: cele trei amintite, plus la ghişeul OTL de la Universitatea Oradea.


Solicitanţii se vor prezenta la aceste puncte având asupra lor o copie după CI sau după certificatul de naştere, respectiv copia Carnetului de elev, vizat la zi pentru anul şcolar 2012 - 2013, cu menţiunea "curs de zi", prin aplicarea în clar a ştampilei rotunde a unităţii de învăţământ şi a semnăturii autorizate (directorul unităţii de învăţământ), în cazul elevilor.


Studenţii vor prezenta copia după CI, respectiv copia Carnetului de student, vizat la zi pentru anul universitar 2012 - 2013, cu menţiunea "curs de zi" sau "IF", prin aplicarea în clar a ştampilei rotunde a unităţii de învăţământ şi a semnăturii autorizate (decan).


Toate actele prezentate în copii vor fi însoţite de originale pentru conformitate. Solicitanţilor li se eliberează pe loc şi un abonament pe hârtie cu o valabilitate de două săptămâni, urmând ca în acest interval să se prezinte la ghişeul indicat de el pentru ridicarea cardului. Totodată, beneficiarilor li se face şi o fotografie pentru noul card.


"La aceste puncte doar se colectează actele, după care, după trei zile, până la două săptămâni, elevul sau studentul poate să-şi ridice cardul de la chioşcul OTL indicat de el", a declarat Vasile Lobonţ, şef Departament Comercial.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite