Oradea

articolul anterior articolul urmator

În cinci comune din Bihor, şcolile rămân închise. Oradea şi alte zeci de oraşe şi comune, în scenariul galben

0
7 Sep 2020 15:03:45
Autor: Laura Gal
Harta epidemiologică a judeţului Bihor: cinci comune sunt în scenariul "roşu"
Harta epidemiologică a judeţului Bihor: cinci comune sunt în scenariul "roşu"

În cinci comune din judeţul Bihor, şcolile rămân închise iar lecţiile se vor ţine la distanţă. Este vorba de comuna Bulz, cu o rată a îmbolnăvirilor cu Covid 19 la mia de locuitori foarte mare.

 Este vorba despre comuna Pocola, cu un procent de 16,26, Tulca, cu 3,48, Măgeşti, cu o rată de 3,33 şi Ţeţchea, cu 3,05.
 
Alte 32 de UAT-uri din Bihor au fost incluse în scenariul galben, care presupune o formă mixtă de învăţământ, în care o parte dintre elevi merg la şcoală şi alţii rămân acasă, urmărind lecţiile online. În acest scenariu este inclus şi municipiul Oradea, dar şi Beiuşul, Salonta, Nucet, Vaşcău şi comunele Abram, Aştileu, Auşeu, Boianu Mare, Brusturi, Buduslău, Bulz, Căbeşti, Cefa, Ceica, Curăţele, Drăgăneşti, Drăgeşti, Gepiu, Hidişelu de Sus, Husasău de Tinca, Lunca, Mădăras, Oşorhei, Popeşti, Remetea, Roşiori, Sâmbăta, Sânnicolau Român, Suplacu de Barcău, Tărcaia, Tăuteu şi Vadu Crişului. 
 
În Oradea, rata incidenţei îmbolnăvirilor la mia de locuitori este de 1,13, la Beiuş 1,09, iar la Salonta de 1,12.
 
Datele privind rata incidenţei îmbolnăvirilor cu Covid-19 în fiecare unitate administrativ-teritorială din Bihor, pentru ultimele 14 zile, au fost transmise, luni, la prânz, de Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis, luni la prânz iar şcolile trebuie să comunice până pe 10 septembrie către comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă modul exact în care vor derula cursurile începând de luni. 
 
Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi cel al Sănătăţii prevede că, în scenariul roşu, unităţile de învăţământ nu pot primi profesorii şi elevii în clase, ci lecţiile trebuie predate de la distanţă, pe internet. În scenariul galben, merg la şcoală doar elevii din învăţământul primar, respectiv cei din clasele a V-a, a VIII-a, a IX-a şi a XII-a, iar în scenariul verde, toţi elevii şi profesorii pot merge la şcoală, cu condiţia să respecte distanţa minimă de un metru între ei şi să poarte măşti continuu.

Vă recomandăm şi: 

DOCUMENT Ministerul Sănătăţii a publicat analiza epidemiologică pe localităţi, în funcţie de care se stabilesc scenariile pentru începerea şcolii

Haos total odată cu începerea şcolilor. Cum răspunde Orban la şirul de probleme: „După părerea mea, copiii sunt mai în siguranţă la şcoală”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările