Oradea

articolul anterior articolul urmator

Afacerişti bihoreni anchetaţi pentru evaziune. Poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul

0
15 Nov 2016 08:25:23
Autor: Claudia Popa
Prejudiciul a fost recuperat
Prejudiciul a fost recuperat

Trei bihoreni, unul din Beiuş, unul din Oradea şi un altul din Salonta sunt acuzaţi de poliţişti de evaziune fiscală. Cercetările au fost finalizate în ambele dosare, oamenii legii propunând trimiterea în judecată a celor trei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Beiuş, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice îi bănuiesc pe acesta că, în mod repetat, în perioada  noiembrie 2012 – aprilie 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale bihorene, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii toate veniturile realizate la punctul de lucru al societăţii din localitatea Pocola.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 74.397 lei şi a fost recuperat intergal de anchetatori. Tot poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările şi faţă de un bărbat de 25 de ani, din municipiul Oradea şi un altul de 35 de ani, din municipiul Salonta, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii îl bănuiesc pe bărbatul de 25 de ani că, în mod repetat, în perioada ianuarie 2013 - aprilie 2014, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale bihorene, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, ar fi dispus înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a unor facturi care atestau în mod nereal cheltuieli aferente unor operaţiuni de achiziţii de mărfuri sau prestări servicii de la trei societăţi cu un comportament fiscal neadecvat.

De asemenea, bărbatul de 35 de ani, din Salonta, este bănuit că i-ar fi pus la dispoziţie orădeanului respectivele facturi fiscale, în schimbul unui comision reprezentând un procent din valoarea totală a fiecărei facturi. Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 89.893 lei reprezentând TVA şi impozit pe profit. Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţiştii bihoreni. Poliţiştii au înaintat ambele dosare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările