Oradea

articolul anterior articolul urmator

Alegeri locale 2020: 7.688 de candidaţi cer votul, 502.264 de bihoreni votează

0
27 Sep 2020 00:58:24
Autor: Laura Gal
În Oradea se va face la scrutinul de duminică şi un sondaj exit-poll de către CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională), astfel că în ce priveşte rezultatul alegerilor la nivel municipal va exista o estimare imediat după încheierea votării. FOTO: Adevarul.ro
În Oradea se va face la scrutinul de duminică şi un sondaj exit-poll de către CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională), astfel că în ce priveşte rezultatul alegerilor la nivel municipal va exista o estimare imediat după încheierea votării. FOTO: Adevarul.ro

Un număr de 502.264 de persoane cu drept de vot sunt chemate la urne, duminică, în Bihor, dintre care 187.080 în Oradea, ca să-şi aleagă primarul, preşedintele Consiliului Judeţean, consilierii locali şi pe cei judeţeni, pe listele de candidaţi din judeţ fiind înregistraţi în total 7.688 candidaţi.

Bihorenii îşi vor alege viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean şi 34 consilieri judeţeni, 101 primari şi peste 1.250 consilieri locali în patru municipii (Oradea, Beiuş, Marghita şi Salonta), 6 oraşe (Aleşd, Ştei, Vaşcău, Săcueni, Valea lui Mihai şi Nucet) şi 91 comune.
 
Spre deosebire de precedentul scrutin, preşedintele Consiliului Judeţean va fi ales din nou uninominal dintre cei 8 candidaţi validaţi de către Biroul Electoral Judeţean, reprezentând 7 partide şi o alianţă electorală. În ordinea de pe buletinele de vot, aceştia sunt:

 

 1. Bolojan Ilie (PNL)
 2. Szabo Jozsef (UDMR)
 3. Blejan Ciprian (ALDE)
 4. Mang Ioan (PSD)
 5. Amariţei Andrei (PMP)
 6. Bodea Traian (Pro România)
 7. Szilagy Zsolt (PPMT)
 8. Bişboacă Simona (USR-PLUS)
 
Toate aceste partide au liste de candidaţi şi pentru funcţiile de consilier judeţean, lor adăugându-li-se şi UDSCR (Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România).
 
Pentru funcţia de primar al Municipiului Oradea sunt 9 candidaţi:
 1. Birta Florin (PNL)
 2. Manafu Bogdan Ionuţ (PMP)
 3. Cseke Attila (UDMR)
 4. Pavel Emilian (PSD)
 5. Ghiuro Daniela (ALDE)
 6. Mihăilă Ioana (USR-PLUS)
 7. Pop Eugen Daniel (Pro România)
 8. Zatyko Gyula (PPMT)
 9. Jacan Mircea (POL)
 
Pentru Consiliul Local Oradea, pe lângă organizaţiile politice mai sus prezentate mai are candidaţi şi UDSCR (Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România).
 
În judeţ, cei mai mulţi candidaţi sunt pentru comuna Nojorid, 7 la număr, în timp ce pentru funcţia de primar al comunei Şimian s-a înscris un singur candidat, Balázsi Iosif (UDMR), primarul în funcţie.
 

Vă recomandăm şi: 

Alegeţi după integritate! Lista monitorizării candidaţilor la alegerile locale 2020
Guvernul maghiar a decis: fără carantină pentru românii din Ungaria care vin să voteze la alegerile locale

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările