Oradea

articolul anterior articolul urmator

Anchetă la un spital din Oradea după dispariţia unui lănţişor din aur al unui pacient mort de COVID

6
27 Feb 2021 15:37:54
Autor: Laura Gal
Spitalul municipal Oradea foto: ebihoreanul.ro
Spitalul municipal Oradea foto: ebihoreanul.ro

Poliţiştii orădeni au început o anchetă la Spitalul Municipal Oradea, la solicitarea managerului unităţii, după ce rudele unui pacient COVID decedat au reclamat că acestuia i-a dispărut lănţişorul din aur, pe care voiau să-l păstreze ca amintire.

Incidentul a fost făcut public, la sfârşitul săptămânii trecute, chiar de către un angajat al spitalului. Pacientul fusese internat în 7 februarie, iar în data de 13 februarie s-a constatat că lanţul din aur a dispărut din cutia de valori unde era păstrat, dispariţia fiind sesizată de familia defunctului, care intenţiona să păstreze obiectul ca amintire.
 
Potrivit sesizării transmise publicaţiei locale ebihoreanul.ro, în ultima perioadă au mai dispărut din cutia de valori obiecte personale ale pacienţilor, între care un telefon, fiind bănuite mai multe infirmiere, care ar urma să fie concediate.
 
Managerul Spitalului Municipal, Laurenţiu Chiană, a confirmat existenţa unei anchete care vizează dispariţiile unor bunuri ale pacienţilor, recunoscând că există "erori grave" în procedurile de preluare şi păstrare a obiectelor personale predate de bolnavi.
 
 
"Am sesizat Poliţia pentru a face cercetări, deocamdată nu ştim dacă este vorba despre un furt sau despre altceva, dar am dispus şi o cercetare administrativă de către Comisia de disciplină a spitalului. Am constatat erori grave în ce priveşte respectarea procedurilor de păstrare a efectelor bolnavilor", susţine Chiană.
 
La internare, dacă bolnavii vin cu aparţinători, aceştia sunt informaţi să preia obiectele personale de valoare, deoarece spitalul nu poate răspunde decât de cele predate expres. Acestea se păstrează într-o cutie aflată într-un fişet metalic la care, însă, pot avea acces mai multe persoane. 
 
"Am mai avut situaţii în care au dispărut anumite lucruri. Tot recent nu s-a găsit o carte de identitate care ulterior a fost găsită pe secţie. Asemenea dispariţii sunt favorizate de faptul că nu se respectă procedurile, uneori nu se fac nici procese-verbale de predare-primire a bunurilor", mai spune managerul. 
 
Din primele informaţii, suspecţii ar fi din rândul unor angajaţi cu contracte pe perioadă determinată, încadraţi pe şase luni, în contextul numeroaselor îmbolnăviri ale medicilor, asistentelor şi infirmierelor proprii. "Noi nu vom mai prelungi contractele încheiate pe perioadă determinată acestor persoane", a precizat Laurenţiu Chiană.
 

Vă recomandăm şi: 

„Moartea” baronilor politici. În premieră absolută, primăriile din Bihor primesc de la buget sume egale
Descoperirea făcută de un căutător de comori lângă Oradea. Autorităţile trag un semnal de alarmă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Lt. Colonel (r) Dragan
27.02.2021, 15:50:09

Lantisorul a fost furat de asistenta de la ATI! Cea care a fost de serviciu in noaptea dinaintea mortii!

-1 (1 vot)
Mihai Popescu
27.02.2021, 16:23:39

Este tragic unde a ajuns Romania. Sa iei spaga pt. ca sa poti fi tratat normal, sa furi lantisoare de la gitul mortului, medici indiferenti, spagari si ageamii etc. etc.

-2 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
28.02.2021, 12:38:31

Comentariu considerat abuziv.

miron miron
27.02.2021, 18:45:49

Cel care l-a luat, o fi crezut ca-i de pomană la mort.

Adrian Foangǎ
27.02.2021, 20:09:51

Arghelenii fura si de la morti...

-7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările