Oradea

articolul anterior articolul urmator

BAC 2013 Rezultate parţiale Bihor. Rată de promovare de 63,21%

0
7 Jul 2013 14:56:04
Autor: Claudia Bonchiş
Notele vor fi afisate la scoli
Notele vor fi afisate la scoli

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 vor fi anunţate luni, până în ora 12.00. Peste 5.000 mii de absolvenţi de liceu din judeţul Bihor aşteaptă primele rezultate. În Bihor au promovat 63,21% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30

UPDATE: Rezultatele parţiale pot fi găsite pe portalul bacalaureat.edu.ro. Rezultatele finale vor fi publicate pe edu.rope 12 iulie. 

UPDATE 23.37: În Bihor au promovat 63,21% din elevi după centralizarea preliminară a datelor, la ora 21.30. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2013 vor fi afişate mâine la şcoli, iar vineri, 12 iulie, pe edu.ro. 

Rată de promovare filiera tehnologică: 46,48%

Rată de promovare filiera teoretică: 80,23%

Rată de promovare filiera vocaţională: 74,13%

Rată de promovare promoţia curentă: 69,24%

Candidaţii din judeţul Bihor, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale pe adevarul.ro, luni, 8 iulie. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor. Rezultatele vor fi afişate şi la avizierele de la şcoli, dar şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Bihor.

În judeţul Bihor au susţinut examenul de maturitate peste 5.300 de absolvenţi. Peste 300 au absentat şi mai puţin de zece au fost eliminaţi.

Despre subiecte, părerile elevilor au fost împărţite. Cei care au dat examenul la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Oradea au afirmat că subeictele care le-au venit la BAC au fost „neaşteptat de uşoare“.

"Mă aşteptam la subiecte mult mai grele, mai complexe, mai ales după ce s-a întâmplat în ultimii ani la Bacalaureat. Am fost plăcut să constat că dificultatea lor a fost una medie. O să iau o notă de peste 9.50. Am făcut şi pregătire în particular şi pot spune că am avut de rezolvat teste mult mai grele", ne-a spus Adina, o elevă care a susţinut proba la Biologie.

Elevii susţin însă că au fost luaţi prin surprindere la Limba Română. “Nu mă aşteptam ca la subiectul trei să primim poezia. Speram să fie romanul sau nuvela. Sper să iau o notă de trecere. Subiectele au fost grele la Română”, ne-a spus Cristina.

adevarul.ro va anunţa luni, 8 iulie, rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013.

 

Alte articole despre Bacalaureat 2013:

UPDATE REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / BIHOR / adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 BIHOR Doi elevi au fost eliminaţi după ce au încercat să copieze la examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă

FOTO REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 Bihor. Candidaţii la examenul de Bacalaureat la Limba Română, proba scrisă, s-au plâns de subiecte: "Au fost mai grele faţă de anul trecut"

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările