Oradea

articolul anterior articolul urmator

Şomerul excentric care se visează primar şi nu promite nimic. „E un Donald Trump”

9
15 Sep 2020 15:57:44
Autor: Laura Gal
Alexandru Degău e candidatul care nu promite nimic pentru că nu ştie ce-l aşteaptă. "Alţii au promis şi au furat", explică el. FOTO: Facebook
Alexandru Degău e candidatul care nu promite nimic pentru că nu ştie ce-l aşteaptă. "Alţii au promis şi au furat", explică el. FOTO: Facebook

„Cu mâinile curate! Candidat independent la Primăria Beiuş!” Sloganul îi aparţine lui Alexandru Degău (51 de ani), care s-a înscris în competiţia electorală şi este o prezenţă excentrică în municipiul în care familia lui, printre cele mai respectate din oraş, este investitorul cu cele mai mari contribuţii la bugetul local.

Deloc interesat de afaceri, Degău a preferat munca fizică. 
 
Deşi inginer electromecanic de profesie, a lucrat ca spălător de vase în Spania, muncitor în port în Belgia, într-o fabrică de mâncare pentru câini în Irlanda şi a condus mai bine de 12 ani buldoexcavatoare pe şantiere. Acum, „de când cu Covid-ul”, e şomer şi candidează ca independent la funcţia de primar al municipiului bihorean Beiuş, respectiv la cea de consilier local.
 
„Unde sunt banii nostri?!! Cine i-a luat? Şi cui i-a dat? Vreau răspunsuri!”, explică Degău motivul pentru care a ales să candideze. 
 
De promis, nu promite nimic nimănui. „Vreau un audit. Abia după aceea vorbim”, spune el, explicând, totuşi, că are în plan realizarea unui azil de noapte pentru persoanele fără adăpost, repararea „unui pod distrus de hoţii de lemne”, realizarea unei centuri ocolitoare, a unui parc industrial. 
 
„Dar până nu sunt la butoane, eu nu promit nimic. Alţii au promis şi au stat 4 ani la furat”, zice el.
 
Bihoreanul şi-a făcut zece afişe, „după buget”, în care apare îmbrăcat în treningul cu care a reprezentat România la Campionatul European de Taekwando din 2016, unde, la 47 ani, a obţinut titul de campion european.

O campanie altfel

 
Până şi campania sa este diferită de a celorlalţi candidaţi, căci se rezumă la imagini şi filmuleţe postate live pe contul său de socializare, în care apare îmbrăcat mereu în tricouri cu revoluţionarul argentinian Che Guevara şi o vestă de şantierist, ori discuţii şi glume făcute pe seama lui de prieteni.
 
A vrut să facă, ce-i drept, şi o dezbatere. Şi-a chemat contracandidaţii la o discuţie pe o terasă, însă a venit o singură persoană care, pe urmă, când a văzut că totul va fi „live pe Facebook”, a refuzat să mai stea la vreo discuţie.
 

„Gică contra”

 
Asta poate şi pentru că are faima de „Gică contra”, un critic permanent al fostei administraţii locale din oraş, indiferent de culoare politică. De alfel, a ajuns celebru după ce fostul adjunct al Poliţiei municipiului i-a făcut plângere penală pentru că îl suna ca să-l întrebe ce a făcut în slujba comunităţii şi pentru denunţul împotriva actualul edil al oraşul, Petru Mlendea, acum chiar urmărit penal, pentru că, împreună cu alte VIP-uri din oraş, îşi făceau plinul la benzinăria familiei Degău pe banii firmei de gospodărire comunală. „Le e frică de mine, că eu vorbesc deschis şi fac ce spun”.
 
De cealaltă parte, însă, pentru oamenii simpli în mijlocul cărora lucrează, acesta e şi principalul său atu. „Va face multă treabă la curăţarea mlaştinii beiuşene”, „un Donald Trump ca şi comunicare, dar şi cu realizări formidabile”, „spune ce gândeşte: nu este ascuns, nici mincinos”, „va dispărea liniştea consilierilor aranjori de voturi, simpli ridicători de mână şi conformişti cu ordinul de la partid”, sunt doar câteva din părerile internauţilor din zonă.
 

Vă recomandăm şi: 

 
Candidatul ProRomânia de la Primăria Braşov este acuzat că se promovează electoral cu un clip sexist. „Funcţia de secretară e ocupată de doamne”
 
Singurul candidat aflat în scaunul cu rotile care participă la alegerile locale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

mafia mafia
15.09.2020, 16:33:47

Eu l-as vota. Decat pe scarbele astea...

-3 (3 voturi)
lol lol
15.09.2020, 16:42:47

bravo ma

-2 (2 voturi)
alina iancu
15.09.2020, 16:57:15

Nema chance...Mai degraba individul are nevoie de un psihiatru. Nu ca "partidele" actuale nu sunt pline de sociopati, talhari, mafioti, etc dar personajul are serioase dereglari ale psihicului. Astia sunt cei mai periculosi pentru o societate civilizata, pot bascula instantaneu din cauze medicale, in depresii psihice ce dau nastere intotdeauna la viitori criminali, monstri, etc.

+4 (6 voturi)
Jassy man
15.09.2020, 17:06:50

Eu l-as impusca numai pentru tricoul cu Che. Arata clar nivelul intelectual. Trebuie sa fii retardat sa admiri un asasin.

-1 (15 voturi)
Nirolf
15.09.2020, 17:15:53

@Jassy man Citez : "Eu l-as impusca numai pentru tricoul cu Che" . Aceasta dovedeste ca nivelul dv intelectual este cat Everestul . Daca un admirator al unui asasin este un retardat , oare cum este un potential asasin ?

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările