Oradea

articolul anterior articolul urmator

Carmen Pantiș este noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea

0
3 Jul 2010 11:50:53
Autor: adevarul

Consiliul Județean Bihor a preluat astăzi Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, de la Ministerul Sănătății, în prezența ministrului Cseke Attila. Cu această ocazie a fost anunțată și noua conducere a unității.

Fostul manager, Florian Bogod, a fost înlocuit cu Carmen Pantiș,coordonatorul Programului Naţional de Transplant Organe şi Ţesuturi în Bihor. La conducerea Spitalului Județean s-a întors, pe funcția de director economic, Emil Muț. Funcția de director medical a fost preluată de medicul Călin Hozan. "Avem nevoie de cultură și de sport, dar în primul rând avem nevoie de spital. Celelalte instituții le putem dribla, faulta, duce în prelungiri, dar cu Spitalul Județean nu ne putem permite acest lucru", a declarat Radu Țîrle, președintele Consiliului Județean Bihor.

Cine este Carmen Pantiș

Noua conducere va prelua frâiele unității sanitare luni. Noul manager, Carmen Pantiș, spune că a ales medicină fără să ştie prea bine în ce se bagă. „Nu ştiam desena, aşa că nu eram bună pentru meserii tehnice. Dar cel mai mult m-a influenţat diriginta mea care era profesoară de biologie", povesteşte ea. Visa să devină cercetător în genetică, dar dirginta-model a trezit-o, aşa că a dat admitere la medicină. „Cei mai buni din clasă am ales medicina", îşi aminteşte medicul. Abia în anul patru a conştientizat ce înseamnă medicina când a intrat pentru prima dată într-un bloc operator. A impresionat-o enorm şi a decis să meargă pe drumul chirurgiei, domeniu în care rezultatele se văd imediat. Dorea chirurgie plastică.

Colaborator voluntar la Hospice

După absolvire a făcut stagiatura la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, din Oradea.  Au urmat alţi doi ani de medicină de familie la Sâniob. În 1994, a intrat în echipa SMURD, care atunci se înființa. După moartea tatălui ei, Carmen Pantiş a devenit interesată de un subiect tabu în lumea medicală: moartea. Aşa că atunci când a fost solicitată de Hospice Emanuel la asistarea pacienţilor cu boli terminale nu a ezitat. „Am fost colaborator voluntar la Hospice Emanuel. A fost un timp special", spune ea amintindu-şi de mulţi dintre pacienţi asistaţi. Odată cu numirea în funcţia de coordonator a Programului Naţional de Transplant Organe, şi-a redus activitatea la Hospice. Pe lângă activitatea de spital, predă la Facultatea de Medicină și Farmacie, studenţilor străini.

Carmen Pantiș s-a născut la 30 aprilie 1964, în Balc, a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie, Cluj-Napoca, este căsătorită și are doi copii.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările