Oradea

articolul anterior articolul urmator

Ce au păţit inspectorii ANAF Oradea care au blocat un podar. Reacţia bătrânului: „Vedeţi drumeagu’ ăla prin tufişuri? Drum bun!“

37
22 May 2017 14:19:24
Autor: Claudia Popa

Doi inspectori ai ANAF au descins la ultimul bac funcţional din judeţul Satu Mare şi l-au amendat pe podar. Supărat, omul a scos bacul la mal.

Inspectorii din Oradea au descins la ultimul bac funcţional din judeţul Satu Mare, care face legătura peste Someş între comuna Pomi şi localităţile din judeţul vecin, Maramureş, şi l-au amendat pe podar, scrie Satumareonline.ro.

Inspectorii de la Antifraudă din Oradea au controlat actele podarului care ţine în funcţiune de o viaţă întreagă bacul vital pentru legătura dintre comunităţile locale învecinate şi au constatat că bătrânul Ioan Coţ n-are casă de marcat.

Omul a fost amendat cu 6.000 de lei, cu atenţionarea că e valabilă numai dacă o plăteşte în termen de 24 de ore, în caz contrar valoarea urmând să crească.

Inspectorii s-au întors şi vineri, cu maşina cu girofar, să-l întrebe pe podar dacă a plătit amenda sau nu.

Moş Ioan Coţ a chemat doi consăteni, fiecare cu câte-un tractor, a legat bacul de tractoare şi a strigat: „- Noa, Ghiţă, Sanyi, amu sus la deal!”.

Bacul a fost scos din apă şi a fost tras la mal, pe ambele maluri formându-se cozi cu maşinile şi utilajele oamenilor care doreau să treacă dincolo, după o zi de muncă pe câmp.

Potrivit sursei citate, chiar şi inspectorii ANAF au rămas blocaţi pe malul greşit, ajungând să îl întrebe pe bătrânul podar cum pot ajunge dincolo. 

Ioan Coţ le-a răspuns, arătându-le în zare, în aval de Someş: „- Vedeţi drumeagu’ ăla prin tufişuri? Noa, dacă mereţi tot drept pe ăla, ajungeţi până la Seini, care-i pe malul celălalt, ghinion! Dar mai e o speranţă, totuşi! Ăştia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata şi proiectul şi studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Până ajungeţi voi acolo, e posibil să fie gata şi podul. Drum bun!”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

37 Comentarii

gyll
22.05.2017, 15:21:38

Bine le-a făcut bătrânul,unde evaziunea fiscală este in draci și nemernici de la ANAF fug ca dracu de ea. Oare de ce?

+14 (14 voturi)
SpAwN
22.05.2017, 15:22:28

💗💗💗💗

+3 (3 voturi)
Nicu_4
22.05.2017, 15:48:47

pai daca le lua bani sa ii treaca garla fara casa de marcat trebuia aia din nou sa ii dea amenda asa ca prin tufisuri :D

+6 (8 voturi)
Petre67
22.05.2017, 15:51:55

Mai baieti, dar poate or avea dreptate si inspectorii aia : coada de masini ?! Cati ori trece zilnic vadul ? 50 ?! Ori 10 lei, egal 100 euroi ori 30 de zile, egal o mie de euroi.

-6 (8 voturi)
Constantine Constantine
22.05.2017, 16:14:27

Petrica, podarul platea taxe(altfel il saltau), insa nu avea casa de marcat! De asta a si fost amendat.Situatia nu este unica.In judetul Giurgiu, la tirgul de la Calugareni, chiar in toiul tirgului au intervenit "fortele" ANAF.Unii,putini la numar si-au abandonat marfa si s-au amestecat printre cumparatori.Insa ca la un semnal, au aparut preturile si masinile de marcat(care pina in acel moment nu existau)! Singurii care nu au avut asa ceva erau taranii batrini care isi vindeau patrnjelul si loboda.Desigur , ei au fost si cei care au suportat pedepsele ANAF.In acest timp, spre exemplu, mii de firme si baieti desteptii se eschiveaza de la plata taxelor deductibile gen TVA sau impozit pe venit.Deci ANAFe clar ca da in aia amariti dar ii protejeaza pe smecheri.Acum mai ramine sa ii oblige pe podari, citi or mai fi ei in Romania, sa aiba laptop la bord ca sa poata sa isi plateasca amenzile online direct in prezenta corifeilor.Iar taranii aia de prin tirguri si piete sa dispara.In fond, cum ramine cu marea evaziune?

+14 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (37)

Modifică Setările