Oradea

articolul anterior articolul urmator

Ce pedeapsă a primit fiul de medic care a zdrobit capul prietenului cu un ciocan. „Va ieşi şi va ucide din nou!“

1
8 Mar 2019 14:17:36
Autor: Laura Gal
Criminalul Sorin Rogia (stânga) şi-a cerut scuze de la părinţii victimei sale, Radu Bogdan (dreapta)
Criminalul Sorin Rogia (stânga) şi-a cerut scuze de la părinţii victimei sale, Radu Bogdan (dreapta)

Fiul unui chirurg orădean judecat după ce şi-a ucis singurul prieten, zdrobindu-i capul cu un ciocan, a fost condamnat definitiv la 20 ani şi 8 luni de detenţie, pedeapsă pe care mama victimei sale o consideră mult prea blândă, convinsă fiind că, după ce va fi eliberat, criminalul va ucide din nou.

Curtea de Apel Oradea a pronunţat joi, 7 martie, verdictul final în cazul lui Sorin Rogia, fiul de 28 ani al unui chirurg din Oradea, pedeapsa fiind mai mică cu 3 ani decât cea dispusă de Tribunalul Bihor, care îl condamnase pe tânăr la 23 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

Instanţa a menţinut toate celelalte dispoziţii din sentinţa iniţială, prin care Rogia a fost obligat să plătească despăgubiri morale de 300.000 euro către părinţii victimei sale şi i s-a interzis să se apropie ori să ia legătura cu aceştia vreme de 5 ani după executarea pedepsei principale.

Rogia mai are obligaţia să continue tratamentul medical pentru problemele psihice cu care a fost diagnosticat în timpul anchetei penale, să plătească despăgubiri materiale aferente cheltuielilor legate de înmormântare, loc de veci, monument funerar, parastase şi pomeniri ale victimei, în valoare de 12.364 lei, respectiv cheltuieli judiciare în valoare de 12.000 lei.

Otilia Bogdan, mama tânărului ucis de Rogia, este nemulţumită de verdic, susţinând că pedeapsa este mult prea mică. "Rogia a declarat cu seninătate în faţa judecătorului că, în dimineaţa crimei, s-a trezit dimineaţa cu dorinţa de a omorî pe cineva şi l-a ucis pe copilul meu pentru că i-a răspuns la telefon.  Şi vii tu, ca magistrat, îi dai o pedeapsă care îi permite ca, la un moment dat, să iasă între oameni. Va ieşi şi va ucide din nou", spune orădeanca, rămasă fără singurul ei copil.
 
În faţa instanţei, Otilia Bogdan a cerut condamnarea criminalului la detenţie pe viaţă. "Creierii copilului meu erau împrăştiaţi în iarbă. Procurorul a explicat în faţa instanţei că nu a mai văzut atâta sadism. Ar fi fost un singur caz, în Bihor, înainte de Revoluţie, iar autorul a fost condamnat la moarte", explică femeia, motivul.
 
Otilia Bogdan îi consideră vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat pe tatăl criminalului, medic chirurg în Spitalul clinic judeţean Oradea şi care nu s-au preocupat să-l trateze, deşi ar fi ştiut că are psihice agravate de consumul de alcool. "A trăit în casă cu Sorin şi nu l-a interesat. Nu pot să îl înţeleg. Iar din cauza dezinteresului lui, copilul meu este mort. Iar noi am murit odată cu el", acuză orădeanca. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kalu kalu
8.03.2019, 15:56:55

aloo, cum va permiteti voi sa-l tineti inchis pe cetatean 20 de ani ??? Ce a omorat 100 de oameni ??? Poate chiar victima a fost de vina. Bubonel, pizidel, scoate-ti omul, votant pizde de la bulau, se poate asa ceva ???

Modifică Setările