Oradea

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Poliţia ungară despre cozile de TIR-uri de la frontieră. „S-au înmulţit infracţiunile comise de şoferii străini“

4
11 Nov 2019 18:19:13
Autor: Laura Gal
FOTO: police.hu
FOTO: police.hu

Coloanele de TIR-uri de la frontiera cu Ungaria şi timpii mari de aşteptare au drept cauză creşterea traficului şi mai puţin înăsprirea controalelor efectuate de poliţiştii maghiari, se arată într-un comunicat al Poliţiei maghiare.

Potrivit unei informări postate, luni, şi pe pagina oficială a Poliţiei ungare, "poliţia verifică la frontieră dacă şoferii şi-au achitat taxele de drum sau dacă au amenzi ori taxe neachitate. Însă şoferii sunt dirijaţi spre parcări sau în terminale de camioane".

Comunicatul vine după ce, săptămâna trecută, asociaţiile transportatorilor au ameninţat cu proteste din cauza timpilor mari de aşteptare din punctele de trecere de pe frontiera cu Ungaria. Joia trecută, de pildă, coada de camioane pe sensul de ieşire din România prin Vama Borş a ajuns la 8 kilometri, iar timpii de aşteptare la câte 250 de minute, şoferii şi poliţiştii de frontieră români punând întârzierile pe faptul că poliţiştii de frontieră maghiari au înăsprit controalele şi verifică dacă şoferii şi-au achitat amenzile şi taxele de drum pe teritoriul Ungariei.
 
În comunicatul de presă transmis, luni, tradus atât în limba română, cât şi sârbă, se arată că în punctele de trecere a frontierei "se lucrează la capacitate maximă", iar întârzierile ar fi mai degrabă din cauza creşterii traficului internaţional de camioane, specifică perioadei de Sărbătorilor de iarnă. 
 
"Conform statisticilor din anii precedenţi, există o creştere a traficului internaţional de camioane în punctele de trecere a frontierei. Este de aşteptat ca până la sfârşitul anului să mai crească", se explică în informare.
 
Poliţiştii susţin că îşi fac doar datoria, "în conformitate cu obligaţiile legale", iar asta include şi să verifice dacă şoferii şi-au achitat amenzile şi taxele de drum pe teritoriul Ungariei. "Se verifică existenţa oricărei infracţiuni comise în trafic în ultimele 150 de zile pentru fiecare camion, vehicul articulat sau combinaţie de vehicule a căror masă maximă autorizată depăşeşte 3,5 tone", spun poliţiştii maghiari. 
 
Potrivit comunicatului, în Ungaria, în ultima perioadă, a crescut numărul infracţiunilor şi contravenţiilor comise de şoferii străini, inclusiv neplata taxelor. "În aceste cazuri, poliţia va efectua procedurile necesare la faţa locului. Vehiculele care sunt inspectate sunt direcţionate de poliţie către parcări şi terminale de camioane", scrie în comunicat. Acelaşi document menţionează că poliţiştii maghiari, respectiv poliţiştii de frontieră români şi sârbi, "vor face tot posibilul să se asigure că nu există nicio perturbare a trecerii de frontieră".
 
"Punctele de trecere a frontierei în cauză sunt pe deplin operaţionale, iar transporturile cu autobuzul şi pasagerii nu sunt afectate de controale; nu există nicio perturbare majoră în traficul lor", au mai transmis poliţiştii ungari, atrăgând atenţia operatorilor de transport să nu-şi neglijeze obligaţiile pe care le au atunci când tranzitează Ungaria, în caz contrar "autorităţile sunt obligate să efectueze procedurile legale de rigoare".

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Sorin Barbu
11.11.2019, 19:28:26

Ungaria luați-va maghiarii din Romãnia din zona Ardeal .

+2 (6 voturi)
Roman de Romania
11.11.2019, 21:40:58

POLITZIA UNGARA = GESTAPO TARA UNGARIA ESTE CONDUSA DE UN NEO NAZIST ASCUNS SI AGREEAT DE GERMANI SI AUSTRIECI GHICI GHICITOAREA MEA

0 (4 voturi)
Coco Cocos
12.11.2019, 10:20:26

...Ce spune Poliţia ungară despre cozile de TIR-uri de la frontieră. „S-au înmulţit infracţiunile comise de şoferii străini“...unde erau corectii Europei...

-1 (1 vot)
mihai radu
12.11.2019, 13:17:53

Aveti in vedere ca de la granita cu Ungaria incepe spatiul Schengen, dupa care nu mai exista nici un fel de control !

+1 (1 vot)
Modifică Setările