Oradea

articolul anterior articolul urmator

Bulevard de 10 milioane de euro, la Oradea. Cum va arăta artera rutieră

9
28 Nov 2020 17:56:00
Autor: Laura Gal
Bulevardul Nufărul-Cantemir, imagini din viitor Sursa Primăria Oradea
Bulevardul Nufărul-Cantemir, imagini din viitor Sursa Primăria Oradea

Un bulevard din Oradea va fi transformat în întregime, urmând să aibă trotuare noi, piste de biciclete, spaţii verzi, investiţia de peste 10 milioane de euro, pentru care s-a semnat, vineri, contractul de execuţie, fiind finanţată din fonduri europene.

Primăria Oradea a anunţat că proiectul este unul major, pentru unul dintre cele mai mari şi importante bulevarde din oraş - Nufărul-Cantemir.
 
Investiţia prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spaţii verzi, intervenţii la calea de tramvai şi lucrări de apă-canal.
 
Asocierea desemnată să execute lucrările este formată din SC Drumuri Bihor SA (lider de asociere), SC Trameco SA şi Drum Asfalt SRL. 
 
Pentru a găsi constructorii, municipalitatea a derulat o licitaţie, iar asocierea menţionată a fost singura care a depus o ofertă. Lucrarea a fost adjudecată la suma de 50.634.357,12 lei fără TVA, adică circa 10,3 milioane euro. 
Sursa Primăria Oradea 
 
Chiar dacă s-a semnat contractul pentru reabilitarea zonei, lucrările vor începe doar în 2021, de îndată ce vremea o va permite. 
 
Sursa Primăria Oradea 
 
"Vom reamenaja carosabilul, va fi o stradă cu patru benzi - două benzi pe sensul de mers, linie de tramvai, spaţiu verde cu un aliniament verde, pistă de biciclete, trotuar şi încă un aliniament verde lângă liniile de tramvai, iar pe partea opusă va rămâne un trotuar şi vor fi locuri de parcare doar paralele cu bordura", a explicat primarul municipiului, Florin Birta.
 
Sursa Primăria Oradea 
 
Totodată, proiectul prevede montarea unor stâlpi inteligenţi, iar tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulaţie şi îşi va putea creşte viteza cu până la 30 km/h.
 
Sursa Primăria Oradea  
 
"În total, vor fi modernizaţi peste doi kilometri şi jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajaţi peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48 de mii de metri pătraţi de spaţiu verde", a mai spus edilul municipiului.
 
Vă recomandăm şi: 
 
 Au investit în dotări şcolare banii economisiţi la utilităţi pe perioada cursurilor online. Se întâmplă în mai multe şcoli din Bihor 
 
Blândeţea Justiţiei române, în contrast cu cea din Belgia: un criminal sadic, iertat „din pix” de cinci ani din pedeapsă
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

kevin hoher
28.11.2020, 18:15:47

Margaritas ante porcos / Non potesats ese....Sau, mai pe romaneste: Nu stricati orzu' pe gaste!

-7 (7 voturi)
gyll
28.11.2020, 19:55:48

Ai impresia că Oradea este Kytila? Greșit, total.

-1 (1 vot)
Torquemada
28.11.2020, 19:21:07

La Oradea lucrurile se misca in directia buna.Mergeti sa vedeti cum arata centrul vechi renovat.Bolojan chiar a facut treaba.

+4 (6 voturi)
Adrian Foangǎ
28.11.2020, 19:21:18

Alte gogosi pe care nu le mai crede nimeni. Nu mai platiti astfel de dume prin presa, ca aruncati banii degeaba.

-6 (10 voturi)
gyll
28.11.2020, 19:54:09

Goangă,vorbești prostii, să te afli în treabă. De câțiva ani buni merg de două ori pe săptămână în Oradea. Văd schimbările de la o zi la alta În bine. Cunosc zona care se va moderniza. Probabil din giratoriul de la Selgros până în centru

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările