Cum se prepară cea mai simplă dulceaţă de caise. Ingredientele secrete care-i dau savoare şi aromă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fructele de sezon sunt delicioase şi pot fi adăugate în aproape orice desert, iar caisele sunt printre cele mai potrivite pentru gem, dulceaţă sau compot. Sunt aromate, dulci-acrişoare, numai bune de pus în borcane pentru zile de iarnă.

Caisele coapte şi parfumate sunt transformate cu ajutorul metodei tradiţionale de fierbere la foc mic, într-o dulceaţă care păstreaza aroma şi culoarea originală a fructului. Gustul este desăvârşit şi ne duce cu gândul la livezile pline cu fructe colorate, .

Ingrediente

2 kg caise
1,5-2 kg zahăr, după preferinţă
1 lămâie
2 linguriţe esenţă de migdale

Preparare

"Se spală caisele bine, se scurg, după care se rup în două şi se scot sâmburii. Caisele curăţate se pun într-o cratiţă mai mare emailată fără urme de grăsime, după care se adaugă zahărul şi zeama de lămâie. Se amesteci bine şi se lasă să stea circa 2-3 ore, după care se pune cratiţa pe foc .

Când compoziţia dă în foc, se micşoreată flacăra, şi se lasă să fiarbă până când dulceaţa se leagă, amestecând din când. Pentru a vedea când este legată, se pune o picătură de dulceaţă pe o farfurioară şi dacă stă ca o bobiţă este gata. Spre sfârşitul fierberii se adaugă esenţa de migdale şi coaja de lămâie.

Dulceaţa se pune în borcane sterilizate, după care sep pun capacele , strângându-le bine, şi se întorc cu susul în jos pentru a se duce eventualele bule de aer. Se acoperă cu un prosop curat, se lasă să se răcească, după care se depozitează în cămară", ne-a explicat tanti Maria Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite