Cum se prepară cea mai simplă vişinată tradiţională. Reţeta unei gospodine din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Visinata

Vişinata este una dintre băuturile nelipsite de pe mesele românilor atunci când se sărbătoreşte ceva. Poate fi consumată ca aperitiv, dar este ideală şi la desert, fiind dulce şi aromată.

Secretul unei vişinate gustoase constă într-un alcool de bună calitate, de exemplu o vodcă. Tanti Maria Popa ne dezvăluie trucurile unei vişinate aromate, pregătită acasă, după o reţetă tradiţională.

Ingrediente

- 1 kilogram de vişine;

- 400 de grame de zahăr;

- alcool

“La 1 kg de vişine avem nevoie de 400 gr zahăr, alcool cât să cuprindă vişinele. Se spală vişinele frumoase, coapte şi întregi. Se rup codiţele. Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru vişinată, de 3-4 kg, cu gâtul larg. Se pune un rând de vişine, unul de zahăr tos sau pisat. Se leagă borcanul şi se lasă câteva zile la soare, până îşi lasă vişinele zeama şi zahărul începe să se dizolve. Din când în când se scutură uşor borcanul ca să se aşeze vişinele.

Se toarnă apoi alcool de 90° cât să acopere fructele, se leagă borcanul cu hârtie pergament, se aşază din nou într-un loc la soare unde se lasă câteva săptămâni. Vişinele capătă un gust aromat, foarte plăcut, dacă printre ele se pun câteva boabe de cireşe amare şi câţiva sâmburi de vişine, zdrobiţi”, ne-a spus Maria Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite