Cum a reuşit un tânăr bucătar să dezvolte un concept nou în România, după ce s-a luptat cu kilogramele. Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de programul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Cristian
Mihai Cristian

Îndrăgostit de bucătărie de mai bine de 15 ani, Mihai Cristian (23 de ani) şi-a ghidat viaţa după motto-ul „Urmează-ţi visul, fă ce-ţi place, nu asculta pe nimeni din jurul tău, nu cere păreri“ şi este mândru de ce a realizat până acum. A ajuns chef înainte să împlinească 20 de ani, iar acum a ales să dezvolte un nou concept în România.

“În viaţă facem mereu alegeri şi ne place să credem că sunt şi cele mai bune. Ne alegem colegul de bancă, modul în care ne petrecem timpul liber, locul în care să mergem în vacanţă, profesia pe care vrem să o urmăm, desertul pe care să ni-l pregătească mama în fiecare weekend şi tot aşa. Uneori, poate fi dificil să facem alegerea, pentru că înseamnă să renunţăm la ceva sau presupune anumite eforturi din partea noastră. De exemplu, degeaba faci sport pentru masa musculară dacă nu mănânci corect şi degeaba mănânci corect şi vrei sa slăbeşti dacă nu faci sport” spune chef Mihai Cristian.

Şi o spune din proprie experienţă. Anul trecut în luna februarie cântărea 113 kilograme.

Chef Mihai

“Ştiţi când mi-am dat seama că trebuie să slăbesc? Când am lăsat maşina în parcare şi am mers nu mai mult de 200 metri. M-au durut picioarele îngrozitor, am transpirat exagerat de mult şi simţeam ca urmează să cad pe trotuar. Ce am făcut în momentul acela? Nu, n-am chemat taxi (mi-a venit şi ideea asta, nu de alta), am spus: "Mihai, ce faci cu viaţa ta?! Uite în ce hal eşti!" Ei, în momentul ăla (nu de luni) am mers la o sală de fitness din apropiere şi mi-am făcut abonament pentru o lună cu instructor personal”, ne-a spus Mihai Cristian.

 A doua zi, la ora 07:00, era prezent în sala de forţă, cu o ambiţie extraordinară. Szabo Alexandru a fost instructorul care a reuşit să-l facă să aibe încredere în el, şi astfel a reuşit să slăbească  25 kg în doar câteva luni.

“Mergeam de la ora 7.00 la sală, pentru că la ora 09.00 eram la muncă, lucram ca bucătar şef, iar programul meu era foarte încărcat. Cu toate acestea, reuşeam să ajung la sala şi seara, încă o ora, de la 22.00 la 23.00. Mulţi spuneau: "eşti bucătar, nu ai şanse!" Tocmai, am cele mai mari şanse. De ce? Am cele mai bune materii prime la dispoziţie, zilnic, mereu proaspete. Am cunoştinţe în nutriţie, tratamente termice, valori energetice, valori nutritive, etc. Chiar dacă pregăteam zilnic foarte multe preparate, ciorbe, fripturi, sosuri, reuşeam să nu mă abat de la meniul pe care mi-l stabilisem, pentru că eram conştient că trebuie să fiu perseverent pentru a ajunge la rezultatul dorit.  Ştiţi cât de bine poţi să te simţi când vezi cum slăbeşti? Ştiţi cât de minunat e când ieşi la plimbare prin parc cu prietenii şi tu mănânci un măr în loc de chipsuri, sticksuri sau alte astfel de produse? Devii mândru de tine, puternic şi sănătos”, povesteşte tânărul bucătar.  

Mihai Cristian

Conştient fiind de faptul că sunt mulţi oameni care nu au timp să îşi gătească sau nu ştiu să aleagă preparatele sănătoase sau nu au, pur şi simplu, chef sau idei a ales să dezvolte un concept nou în România. Este vorba despre personal trainer şi personal chef. E cea mai bună combinaţie, spune chef Mihai Cristian, pentru că trebuie să existe un echilibru între sport şi ceea ce mâncăm. Mai mult, suntem diferiţi, avem nevoi diferite şi trebuie să fim trataţi diferit.

“Acestea sunt motivele pentru care voi discuta cu fiecare participant şi vom stabili împreună un program de antrenament, dar şi o dietă care să corespundă atât nevoilor sale, cât şi preferinţelor, astfel încât noul stil de viaţă să nu fie frustrant şi să nu fie perceput ca o îngrădire a anumitor plăceri culinare. Preparatele incluse în meniu vor fi pregătite de mine la început, dar după primele săptămâni fiecare dintre participanţi va învăţa să le facă singur, deoarece nu necesită mult timp şi nici abilităţi de gătit extraordinare. Importante cu adevărat sunt motivaţia şi încrederea, restul se învaţă prin exerciţiu zilnic”, a precizat Mihai Cristian.

A început promovarea noului concept pe pagina sa de facebook- Personal Trainer&Personal Chef Mihai Cristian, printr-un concurs adresat tuturor vizitatorilor, al cărui criteriu principal de selecţie va fi motivaţia fiecăruia de a participa la un astfel de program.

Mihai

Câştigătorii vor beneficia timp de o lună de un program de antrenament şi o dietă personalizate, fără costuri.

“Vom urmări împreună evoluţia acestor persoane, prin postări regulate pe facebook, pentru că în acest fel cei care mă urmăresc vor putea vedea pas cu pas derularea programului şi îşi vor putea exprima opinia legată de anumite etape ale antrenamentului sau preparate din dietă. Orice părere va fi importantă şi va contribui la îmbunătăţirea continuă a conceptului. Pe pagina de facebook - Personal Trainer&Personal Chef Mihai Cristian se vor găsi şi postări regulate cu descrierea modului de pregătire a anumitor preparate potrivite într-o dietă, exemple de meniuri pentru mic dejun, prânz sau cină, alte informaţii referitoare la un stil de viaţă sănătos, în care să regăsim atât sportul cât şi alimentaţia sănătoasă”, a explicat Mihai Cristian.

Va mai recomandam:

Cum a reuşit un român să ajungă bucătar şef înainte să împlinească 20 de ani. „Cel mai mult am muncit de joi până luni, cu o pauză de o oră“

                

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite