Cum vor arăta noile cămine din campusul Universităţii Oradea. Ce promite primarul Ilie Bolojan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căminele vor avea 243 de camere a câte 2 paturi şi o suprafaţă construită de 10.000 mp FOTO: Facebook Ilie Bolojan
Căminele vor avea 243 de camere a câte 2 paturi şi o suprafaţă construită de 10.000 mp FOTO: Facebook Ilie Bolojan

Planurile 3D ale celor două cămine studenţeşti care vor fi construite în campusul Universităţii Oradea au fost făcute publice, miercuri, de primarul Ilie Bolojan pe pagina sa de Facebook, cu promisiunea că cele două clădiri vor fi terminate până la debutul noului an universitar de anul viitor.

Potrivit edilului, proiectanţii au finalizat deja studiul de fezabilitate pentru cele două cămine studenţeşti pe care Primăria le va construi pentru studenţii Universităţii din Oradea.

"Vor fi 243 de camere, cu doi studenţi în cameră, suprafaţa construită desfăşurată fiind de peste 10.000 de metri pătraţi. În perioada următoare, sperăm să obţinem toate avizele necesare, în aşa fel încât consiliul municipal să aprobe în cursul lunii iulie indicatorii tehnico-economici", a explicat Ilie Bolojan. 

camine

Primăria Oradea intenţionează să organizeze licitaţia pentru proiectare şi execuţie cât mai curând, în aşa fel încât în această toamnă să înceapă lucrările de construcţie. Durata de execuţie este estimată la un an de zile.

"Sper ca în toamna anului următor, studenţii care vor veni la specializarea de IT la Universitatea Oradea se vor putea caza în căminele noi în condiţii foarte bune. Aceste cămine sunt parte a masterplanului de dezvoltare a campusului universitar şi de susţinere a IT-ului orădean în anii următori", a mai arătat Bolojan.

Primarul municipiului Oradea a anunţat anul trecut că administraţia locală va investi o sumă de circa două milioane de euro în fiecare an pentru dezvoltarea şi modernizarea Universităţii Oradea. 

Proiectul gândit de municipalitate prevede extinderea campusului, până la o suprafaţă totală de peste 100.000 de metri pătraţi, construirea de cămine studenţeşti (1.300 de locuri în cămine), a unui bazin olimpic care va folosi apa geotermală, a unui imobil destinat activităţilor studenţeşti, extinderea bazei sportive (teren de fotbal, teren de volei, sală de atletism, vestiare etc), construirea mai multor spaţii educaţionale pentru facultăţi, amenajarea unor zone administrative pentru cadrele didactice, amenajarea a trei sere care vor deservi activitatea didactică a facultăţilor de profil.

În proiect este cuprins şi viitorul parc tehnologic, realizat de CJ Bihor cu fonduri europene.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite