Oradea

articolul anterior articolul urmator

Evaluarea Naţională 2021. Aproape 500 de elevi din Bihor au chiulit de la proba de matematică

0
24 Jun 2021 17:30:39
Autor: Laura Gal
Aproape 500 de elevi din Bihor au fost absenţi la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale
Aproape 500 de elevi din Bihor au fost absenţi la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale

Aproape 500 de elevi din Bihor au lipsit de la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale care a avut loc, joi, 24 iunie 2021, în centrele din judeţ.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, dintre cei 3.757 de absolvenţi de gimnaziu înscrişi la examenul de capacitate, s-au prezentat la examenul de joi 3.295 şi nu au existat candidaţi care să susţină examenul cu subiecte de rezervă, nici situaţii de candidaţi eliminaţi.
 
Copiii care au învăţat în clase cu altă limbă de predare decât româna vor susţine vineri, 25 iunie, proba la limba maternă, ceilalţi absolvenţi scăpând, însă, de examene. 
 
La fel ca pentru celelalte examene, şi la proba de limbă maternă, timpul de redactare este de 120 de minute, calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.
 
Rezultatele examenelor vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14. Contestaţiile vor putea fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00), inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afişate pe 4 iulie.
 
Elevii care nu au putut susţine Evaluarea Naţională pentru că sunt în carantină sau izolare, ori au alte justificări medicale, vor putea da examenele în etapa specială, programată între 5 şi 12 iulie. Înscrierile pentru această etapă se fac între 28 iunie şi 2 iulie. 

Vă recomandăm şi: 

Marian Staş, profesor, despre proba la Matematică de la Evaluarea Naţională 2021: „Subiecte cinstite, concepute fără indulgenţă”
Evaluare Naţională 2021. Care este rezolvarea subiectelor de la Matematică. Un profesor a explicat fiecare exerciţiu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările