Oradea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Fântâni italiene în centrul Oradei. Cât va dura perioada de testare

0
18 Apr 2016 00:03:04
Autor: Claudia Bonchiş
Fantanile sunt montate in Piata Uniii Foto-Claudia Bonchis
Fantanile sunt montate in Piata Uniii Foto-Claudia Bonchis

Fântânile arteziene din Piaţa Unirii au început să funcţioneze, ele aflându-se într-o perioadă de testări. Probele vor dura aproximativ o săptămână, timp în care vor fi efectuate eventuale reglaje necesare, după care constructorul va decide dacă acestea vor rămâne sau nu pornite până la recepţia lucrărilor de către Primărie, în cursul lunii mai.

Primele piese ale fântânilor au sosit pe şantierul din Piaţa Unirii la începutul lunii octombrie 2015 din Italia şi au fost montate la finalul anului trecut.

„Fiecare fântână arteziană este realizată din elemente de piatră masivă, cu beton pe dinăuntru, şi este compusă dintr-un număr de aproximativ 100 de elemente, montate element cu element şi fixate definitiv prin injectare de beton în interiorul structurii fântânii. Cele patru fântâni sunt în testare aproximativ o săptămână, iar după această perioadă, în funcţie de eventualele nereguli găsite şi efectuarea reglajelor necesare, rămâne la latitudinea constructorului dacă vor rămâne sau nu pornite, până la recepţia lucrărilor de către Primăria Oradea”, a declarat Ioan Maghiar, responsabil de proiect din partea Primăriei Oradea.

Conform estimărilor, recepţia lucrărilor de amenajare a Pieţei Unirii va avea loc în cursul lunii mai a.c.

Lucrările de reabilitare a Pieţei Unirii au fost efectuate de către asocierea de firme Drumuri Orăşeneşti SA, SC Electro Construct Sildac SRL, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi SPA, SC Insanrisa SRL şi SC Gardener SRL, în cursul anului trecut. Valoarea proiectului a fost de 18,9 milioane lei, cea mai mare parte fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările