Oradea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Dărâmă ziduri. Florin Georgescu, biciclistul nevăzător care a pedalat până la Londra, face turul României pentru a „sparge” prejudecăţile oamenilor

0
5 Jul 2013 01:58:54
Autor: Claudia Bonchiş
Florin şi Alexandru pedaleaza prin 19 oraşe din România FOTO- Claudia Bonchiş
Florin şi Alexandru pedaleaza prin 19 oraşe din România FOTO- Claudia Bonchiş

Florin Georgescu, ciclistul nevăzător care a străbătut anul trecut drumul până la Londra pentru a marca începutul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice, şi Alexandru Răcănel, prietenul şi pilotul lui Florin, au ajuns la Oradea. De această dată în cadrul unui proiect care îşi propune să demonstreze că nu trebuie să existe ziduri ce nu pot fi depăşite de către persoanele cu dizabilităţi.

Nu înseamnă că dacă eşti nevăzător nu poţi să te plimbi cu bicicleta prin oraş. O demonstrează zi de zi Florin Georgescu, bărbatul care de la vârsta de 14 ani a rămas orb, dar asta nu-l împiedică să fie biciclist, una dintre pasiunile sale. A trecut peste barierele sociale, anul trecut, când a participat a Jocurile Paralimpice de la Londra după ce a parcurs 2.000 de kilometri pe o bicicletă tandem. Alături îi este mereu Alexandru Răcănel, prietenul şi în acelaşi timp pilotul lui Florin.

La începutul acestei luni, cei doi au început turul României pe bicicletă. Acţiunea se desfăşoară în cadrul campaniei “Dărâmăm ziduri pentru a construi punţi”, campania doreşte să atragă atenţia asupra abilităţilor pe care le au persoanele cu dizabilităţi şi urmăreşte schimbarea mentalităţii opiniei publice referitoare la acest aspect.

Mesajul meu personal este acela de a face un lobby pentru sport în primul rând, în al doilea rând, în particular, pentru paraciclism dat fiind faptul că are o reprezentare foarte slabă în România. Ne dorim ca prin această campanie să arătăm că se pot face lucruri în echipă şi că zidurile care ne separă, indiferent că avem sau nu dizabilităţi, pot fi dărâmate” a afirmat Florin Georgescu.

Caravana a pornit din Baia Mare, şi va străbate 19 oraşe. În paralel, o a doua caravană cu biciclişti în tandem a pornit de la Asociaţia Phoenix-Speranţa din Mediaş, judeţul Sibiu, pentru a străbate celalaltă jumătate de ţară.

Pe pagina de Facebook pot fi urmărite rutele pe care biciclişti le parcurg şi în acelaşi timp, pot fi susţinuţi cu mesaje sau like-uri.  

Ca să întârească şi mai mult sloganul campaniei, în fiecare oraş în care se opresc, organizatorii construiesc un zid simbolic pe care stă scris DIZABILITATE, zid care este dărâmat, semn că persoanele cu dizabilităţi nu trebuiesc izolate, ci integrate în comunitate.

Cealaltă echipă este formată din Arnold Csaba Butu, un alt ciclist nevăzător care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing şi a început deja calificările pentru Jocurile Paralimpice din Brazilia şi fiica sa, Andreea Butu, care la numai 18 ani, îşi însoţeşte tatăl în această aventură. Celor două echipe li se alătură experţi ai Asociaţiei ASSOC din Baia Mare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările