FOTO Aquaparc de peste 15 milioane de euro. Complexul Nymphaea prinde contur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se ridica Aquaparcul
Nymphaea
Se ridica Aquaparcul Nymphaea

Din decembrie îşi va deschide porţile cel mai mare complex acvatic din Oradea. Aquaparcul Nymphaea se va întinde pe şapte hectare, fiind dotat cu bazine cu apă în interior care vor funcţiona 12 luni pe an, iar în aer liber se va construi un complex de şase tobogane, cu o înălţime de 18 metri şi o lungime între 40 şi 182 de metri. De asemenea, proiectul prevede realizarea unei parcări de 311 locuri, restaurante şi alte dotări publice.

Aquaparcul Nymphaea este unul dintre proiectele importante ale Oradei  în valoare de 15,7 milioane de euro. 

”După ce acest obiectiv va fi realizat, Oradea va avea încă un punct de atracţie important pentru orădeni şi pentru turiştii care ne vor vizita. Vrem să dezvoltăm infrastructura turistică de agrement, vrem să îi oprim aici pe toţi cei care stau în jumătatea de vest a ţării şi care acum trec graniţa pentru a se bucura de un complex termal la standarde europene. După ce lucrările la acest obiectiv, care se întinde pe o suprafaţă de cca 7 ha, vor fi gata, Complexul Nymphaea va fi inclus cu siguranţă într-un circuit turistic alături de Piaţa Unirii, Biserica cu Lună, Cetatea Oradea, Grădina Publică de pe Dealul Ciuperca. Proiectul este unul complex şi dificil, la care se lucrează de dimineaţa până seara. În acest moment, stadiul lucrărilor este de 20%, iar stadiul valoric de 15%”, a precizat viceprimaru Mircea Mălan.

Lucrările la toate cele 7 bazine ale Complexului Wellness Termal Nymphaea, bazinul olimpic, bazinul de sărituri, bazinul de adulţi, bazinul de sosire la tobogane, bazinele interioare de sub cupolă şi bazinul de legătură sunt începute, excepţie făcând bazinul cel mai mic - bazinul pentru copii.

Complexul va beneficia şi de un spaţiu generos de plajă şi zonă verde. Dacă o suprafaţă de 1,3 hectare va fi ocupată de bazine şi clădiri, restul de 5,14 hectare vor fi destinate spaţiului verde şi spaţiului de plajă.

”Vom crea toate condiţiile pentru relaxare şi recreere prin amplasarea a 10 tobogane, din care 4 interioare şi 6 în exterior, dar şi prin plantarea a 519 arbori cu coronament mare, care să asigure umbra necesară. Vor fi amenajate 1000 de dulapuri de vestiar cu cheie, care vor fi la dispoziţia vizitatorilor. Totodată se va realiza o parcare cu 311 locuri, unde vor putea parca inclusiv autocare”, a completat viceprimarul Mircea Mălan.

Şi  lucrările la clădirea principală se află în curs de execuţie. Această clădire va avea forma de floare de lotus şi va găzdui zona tehnică şi câteva bazine. Partea centrală a clădirii va fi reprezentată de cupola din straturi de lemn şi folie specială, iar partea laterală de petale care au destinaţia de parasolare pentru zona de alimentaţie publică şi bazinele exterioare.

Lângă intrarea în complex se va amenaja un centru de informare turistică. Proiectul urmează să fie finalizat până în luna decembrie 2015.

Proiectul este realizat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 şi are o valoare totală de 88.342.934 lei, din care valoarea neeligibilă a poiectului este de 6.611.023 lei. Firma contractoare este KESZ EPITO ES SZERELO Zrs Szeged – Sucursala Cluj Napoca.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite