Oradea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Cum arată blocul operator modern, cu 10 săli de operaţie, de la Spitalul Judeţean din Oradea. Investiţia depăşeşte 5 milioane de euro

1
18 Apr 2016 00:33:37
Autor: Claudia Bonchiş
Au fost investiti peste 5 milioane de euro Foto-Claudia Bonchis
Au fost investiti peste 5 milioane de euro Foto-Claudia Bonchis

A fost inaugurat blocul operator cu 10 săli de operaţie de la etajul III al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în valoare de 5 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene, din fonduri ale administraţiei locale şi din fondurile proprii ale spitalului.

Secţia de cardiologie intervenţională a fost realizată în 2013 prin proiectul Centrul Euroregional de Intervenţie Cardio-vasculară Invazivă „Viva Anima” şi a beneficiat de finanţare nerambursabilă în proporţie de 98%. La etajul III al spitalului, se află  noul bloc operator cu cele 10 săli de operaţie ce deservesc toate specialităţile chirurgicale din unitatea medicală.

„Proiectul a avut o valoare de 5 milioane de euro, dar a mai crescut pentru a acoperi dotările. Este funcţional în acest moment. Îi mulţumesc domnului ministru că ne-a onorat cu prezenţa la inaugurarea acestui bloc operator”,  a spus managerul Gheorghe Carp.

„Dincolo de faptul că e finalizat şi arată foarte bine, blocul acesta operator reprezintă o nevoie a secolului în care ne aflăm şi conceptul în sine, aşa cum a fost el structurat, este unul la zi. Cred că s-au putut face toate acestea printr-un management corect, performant. Modelul pe care l-au găsit orădenii, cum au făcut achiziţiile în spitale şi alte elemente de management, dublate de o descentralizare care s-a făcut la modul corect şi în care autorităţile locale au fost implicate în mod real în interesul comun pe care-l reprezintă sănătatea cetăţenilor din Bihor, duce la astfel de lucruri”, a spus, la rândul său, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu.

Blocul operator cuprinde zece săli de operaţie: Sala 1 – chirurgie plastică şi arşi; Sala 2 – chirurgie generală pentru Secţia Chirurgie generală II; Sala 3 – chirurgie generală pentru Secţia Chirurgie Generală I; Sala 4 – neurochirurgie; Sala 5 – oftalmologie; Sala 6 – chirurgie buco – maxilo- facială şi ORL; Sala 7 şi 8 – ortopedie; Sala 9 şi 10 – urgenţe chirurgicale şi ortopedie. La toate acestea se adaugă alte spaţii conexe ce deservesc activitatea medicală, precum sală pre şi postoperatorie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

CristianSieg Ufo
18.04.2016, 01:20:19

La cati bani a furat gasca lui ilici, se faceau 100 de spitale. Prostimea da vina pe catedrale.

Modifică Setările