FOTO A început Săptămâna Ştiinţifică la Universitatea din Oradea. Premii pentru cei mai buni profesori şi studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile la Universitate din Oradea se desfăşoară Săptămâna Ştiinţifică, ediţia a XXVI-a. Evenimentul a debutat cu premierea a cinci profesori care au excelat în ultimul an în cercetare ştiinţifică şi 25 de studenţi cu rezultate deosebite.

Deschiderea evenimentului a avut loc azi, 26 mai, în sala Aula Magna a Universităţii, în prezenţa reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, şi a profesorilor şi studenţilor participanţi.

"În acest sens Primăria Oradea face tot ce îi stă în putinţă să creeze noi locuri de muncă care să fie ocupate de absolvenţii noştri, iar secţiunea ştiinţifică este un bun moment de a prezenta Universitatea din Oradea care se află într-o permanentă dezvoltare dinamică", a spus viceprimarul Huszar Istvan.

A urmat apoi premierea celor mai bune cadre didactice şi a studenţilor care au adus cinste Universităţii din Oradea. Premii de excelenţă în cercetarea ştiinţifică au primit prof. univ. dr. Tiberiu Vesselenyi de la departamentul de Mecatronică al IMT, pentru realizarea unui centru de cercetare pentru materiale SMART la scara nanometrică, Ioan Horga de la Relaţii Internaţionale pentru cărţi şi capitole ştiinţifice publicate la edituri internaţionale (din categoria A1 pe domeniul Stiinţelor Sociale), Georgeta Gavriş de la Departamentul de Chimie al Facultăţii de Ştiinţe pentru 11 brevete de invenţie şi Sergiu Bălţătescu de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, pentru articole ştiinţifice publicate în reviste ISI şi cărţi şi capitole ştiinţifice publicate la edituri internaţionale (din categoria A1 pe domeniul Ştiinţelor Sociale). Prof. univ. dr. Cătălin Paşcu Moca de la Departamentul de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe a primit premiu de excelenţă pentru şase articole ştiinţifice publicate în zona roşie a mai multor reviste ISI.

„Articolele au fost publicate în reviste de cercetare americane de fizică unde sunt publicate cele mai importante cercetări la nivel internaţional. În urmă cu o săptămână i-a fost acceptat un alt articol în revista mamă Nature care este crema revistelor ştiinţifice la nivel internaţional şi unde foarte puţină lume reuşeşte să ajungă, pentru că acolo se publică cercetările care au un caracter de universalitate, cum a fost descoperirea genomului uman", a spus prorectorul Eugen-Victor Macocian.  

După cadrele didactice au mai fost premiaţi 25 de studenţi.  

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite