Oradea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Procesiune la Mănăstirea Franciscană. Statuia Sfintei Fecioare de la Fatima, purtată prin oraş

2
17 Aug 2015 01:24:47
Autor: Claudia Bonchiş

Ca în fiecare an, cu ocazia sărbătorii „Adormirii Maicii Domnului”, sute de credincioşi şi-au îndreptat paşii, inima si gândul spre Mănăstirea Franciscană Greco-Catolică „Maica Domnului” din Oradea pentru a participa la pelerinajul organizat cu ocazia sărbătoririi hramului bisericii, prilej de mare bucurie şi înălţare spirituală.

Obişnuitul pelerinaj al Mănăstirii Franciscane Maica Domnului Oradea, a început şi de această dată, în după-amiaza zilei de 14 august, cu Sfânta Liturghie, urmată de procesiunea prin oraş, cu Statuia Sfintei Fecioare de la Fatima. În mijlocul credincioşilor au fost prezenţi şi cei doi episcopi, Preasfinţia Sa, Virgil Bercea şi Preasfinţia Sa, László Böcskei, alături de un numeros sobor de preoţi, în frunte cu Părintele paroh Mihai Vătămănelu, care au mijlocit pentru noi prin harurile lor.

Împreună, sute de credincioşi greco-catolici şi romano-catolici, alaiul s-a îndreptat spre Bazilica Romano-Catolică, unde a avut loc un moment solemn de rugăciune. Frânturi din puritatea copilăriei presărate în sufletele credincioşilor, s-au transformat în rugăciune sinceră şi în voci ce cântau întru Slava Fecioarei. Programul pelerinajului a continuat cu Calea Crucii şi Sfânta Liturghie de la ora 22.00, urmată de o oră de Adoraţie Euharistică. Sfântul Sacrament a rămas expus, iar diferite grupuri din parohie au petrecut noaptea rugându-se Acatistul Maicii Domnului şi toate cele patru mistere ale Sfântului Rozar.

La Liturghia Arhierească alături de credincioşi a fost şi Părintele vicar Antoniu Chifor. Liturghia ce a încheiat întregul pelerinaj, i-a făcut pe toţi prezenţi la un moment cu adevărat special. Diaconul Vasile Traian Dobrată a răspuns chemării sale la preoţie. Astfel, a devenit  părintelui Dobrată, iar cei credincioşii au martori la răspunsul afirmativ al unui om care a înţeles chemarea lui Dumnezeu. Bucuria aceasta a prins contur atunci când credincioşi, corişti şi preoţi, şi-au unit glasurile cântând: “Vrednic este!”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vlad Yahudah
17.08.2015, 08:09:29

Isaia 44:9 Cei ce fac idoli, toţi sunt deşertăciune şi cele mai frumoase lucrări ale lor nu slujesc la nimic. Ele însele mărturisesc lucrul acesta: n-au nici vedere, nici pricepere, tocmai ca să rămână de ruşine.Isaia 46:7 Îl poartă, îl iau pe umăr, îl pun la locul lui; acolo rămâne şi nu se mişcă din locul lui. Apoi strigă la el, dar nu răspunde, nici nu-i scapă din nevoie.8 Ţineţi minte aceste lucruri şi fiţi oameni! Veniţi-vă în fire, păcătoşilor.Nimic nou sub soare cum spune Eclesiastul ce s-a facut se va mai face. Dar biserica are nevoie de prosteala prinde bine ,altfel cum ar trai bine daca nu sunt si indoctrinati. Apocalipsa 17:2 Cu ea au curvit împăraţii pământului şi locuitorii pământului s-au îmbătat de vinul curviei ei! Vin = invatatura.TREZITI-VA din ameteala asta . ..HalelluYah.Amin

VOSTROYAN VALHALLAN
18.08.2015, 01:59:02

Singura diferenta intre azteci si acesti oameni care poarta idolul ala, e ca traiesc in orase civilizate, dar in rest nu e nici o diferenta. Idolatrie... Aztecii au broaste, animale ca idoli, ar astia au chipuri de barbati si femei ca idoli. Diferenta idolului e identitatea nu esenta. Voi cinstiti pe "dumnezeul" vostru, si nicidecum pe Dumnezeul Adevarat care interzice asemenea spurcaciuni... Ortodoxia si catolicismul ( si nu numai, dar fiindca acesta e subiectul, le-am evidentiat), nu au nici o legatura cu Dumnezeu. Porunci omenesti, traditii si idolatrie ce-ti omoara sufletul si-l impiedica a vedea adevarul Sfintei Scripturi care straluceste atat de tare incat are putere sa deschida si ochii orbilor din punct de vedere spiritual, daca acesta doreste. Biblia e prea clara ca sa o poti interpreta cum vrei tu, asta doar daca vrei sa sucesti adevarul in mintea ta. Iata ce zice Biblia : Deuteronom 4:15 : "Fiindcă n-aţi văzut niciun chip în ziua când v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheaţi cu luare aminte asupra sufletelor voastre, Tineti dar bine minte ca in ziua aceea, cand Domnul v-a grait din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-ati vazut nici un chip, ca nu cumva să vă stricaţi şi să vă faceţi un chip cioplit sau o înfăţişare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei..." Intelegeti ? De ce Dumnezeu nu si-a aratat Chipul atunci cand le-a vorbit? "....ca nu cumva să vă stricaţi şi să vă faceţi un chip cioplit sau o înfăţişare a vreunui idol sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei..." Voi ortodocsii, catolicii si toti cei care-si fac idoli, v-ati stricat deja... A-ti incalcat Cuvantul lui Dumnezeu cu un tupeu grosolan. Si mai trist e faptul ca unii chiar cred ca-L cinstesc pe Dumnezeu prin asemenea idoli deserti.... Ce inselaciune si stricaciune morala... Prin acesti idoli atrageti mania lui Dumnezeu si indepartati dragostea si lumina Lui fata de voi. Lasati-va de idoli si intoarceti-va fetele spre Dumnezei si nu spre icoane ce sunt idoli spurcati.

Modifică Setările