Oradea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Vezi cum va arăta cea mai modernă piaţă din Oradea

0
17 Jan 2013 07:55:18
Autor: Florina Barbu
Piaţa Rogerius se transformă în Centru de Afaceri Foto Adevarul
Piaţa Rogerius se transformă în Centru de Afaceri Foto Adevarul

Piaţa Rogerius va deveni cea mai modern piaţă din Oradea, asta după ce primăria Oradea şi Camera de Comerţ din Hajdu-Bihar (Ungaria) au câştigat un proiect transfrontalier.

Peste 4.700.000 de euro vor fi investiţi în modernizarea pieţei Rogerius Din această sumă 35,22% reprezintă contribuţia proprie a municipiului, iar 64,78% reprezintă finanţare nerambursabilă.


"Vom reconstrui din temelii Piaţa Rogerius. Ea se va extinde, începând din partea din spate peste actualul amplasament al punctului termic şi al bazinului de apă abandonat. Bazinul va fi demolat, iar punctul termic va fi desfiinţat, urmând ca în locul lui să  fie conceput unul subteran. Astfel, suprafaţa pieţei va creşte, atât prin această extindere pe orizontală, cât şi prin extiderea ei prin construirea unui etaj cu acces dinspre blocuri, deasupra actualului bazar. Zona de magazine de pe lateral va rămâne la fel. În sectorul nonalimentar, prost structurat în momentul de faţă, vom amenaja standuri de vânzare, care se vor putea închise pe timpul nopţii", a spus primarul Ilie Bolojan.


Până la finalul acestei luni se va încheia şi procedura de adjudecare, urmând ca undeva în luna aprilie să fie gata şi proiectul tehnic.


La licitaţia pentru proiectul tehnic au participat două firme, respectiv, S.C. Artifex Cluj şi S.C. Poliart Oradea, momentan procedura aflându-se în faza de evaluare.


După această dată se va demara licitaţia pentru lucrări, urmând ca cel mai probabil în luna iunie să fie semnat şi contractul de execuţie a lucrărilor. Termenul pentru finalizarea lucrării este de doi ani.

În ceea ce priveşte activitatea pieţarilor, primarul Ilie Bolojan a ţinut să precizeze: "Persoanele care vând aici trebuie să ştie că nu vom reduce numărul de locuri la mese, faţă de ceea ce există astăzi. Comercianţii care sunt acum se vor regăsi şi în noua piaţă. Totodată, am avut consultări cu reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public - beneficiar al acestui proiect, care va lua toate măsurile, astfel încât pieţarii să nu fie afectaţi de lucrări."

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările