Oradea

articolul anterior articolul urmator

Informaţii şoc despre fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care şi-a înjunghiat soţia: femeia ceruse degeaba ordin de protecţie

18
20 Jan 2021 19:54:41
Autor: Laura Gal
Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover (medalion) şi-a trântit la pământ fosta soţie şi a înjunghiat-o cu mai multe lovituri de cuţit
Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover (medalion) şi-a trântit la pământ fosta soţie şi a înjunghiat-o cu mai multe lovituri de cuţit

Apar noi informaţii în cazul fostului şef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Kover, care şi-a înjunghiat fosta soţie. Înainte de incidentul violent, bărbatul a sechestrat-o într-un apartament închiriat de unde femeia a scăpat doar pentru că l-a convins că se împacă cu el.

Cei doi divorţaseră în faţa notarului, în decembrie, iar pe 10 ianuarie, spun sursele Adevarul.ro, Paul Kover şi-a sunat fosta soţie, rugându-o să-l ajute să-şi instaleze electrocasnicele în apartamentul unde stătea cu chirie. 

Femeia a acceptat, dar când a ajuns în locuinţa bărbatului, acesta a închis uşa şi a acceptat să o elibereze doar când i-a promis că se împacă. 
 
Cei doi au pornit împreună spre apartamentul femeii, însă înainte de a ieşi din locuinţă, Paul Kover s-a întors şi şi-a luat un cuţit din bucătărie pe care l-a ascuns sub haină. Bărbatul a înjunghiat-o prima dată în momentul în care au ajuns la blocul de pe strada Oneştilor, înainte ca ea să coboare din maşină
 
Când a coborât, femeia a vrut să se urce într-un taxi care staţiona în faţa maşinii lor, dar taximetristul a blocat uşile. În acel moment, Kover a ajuns-o din urmă şi a înjunghiat-o din nou. 
 
Din înregistrarea făcută de camerele de supraveghere, prezentată şi de adevarul.ro, se vede că atacul a durat aproximativ 3 minute, timp în care Kövér îşi trânteşte la pământ fosta soţie de mai multe ori, o fugăreşte prin parcare, până la intrarea în scară unde, după câteva zeci de secunde în care o îmbrânceşte, o abandonează. După alte câteva secunde, dă să se întoarcă spre femeie, care îl vede şi se ridică cu ultimele puteri, fiind trasă în scara blocului de un martor. Ca atare, el renunţă şi pleacă. 

În arest

După cum se ştie deja, victima bărbatului, Ioana, psiholog în cadrul DGASP Bihor, a scăpat cu viaţă datorită intervenţiei rapide a medicilor. A avut în urma atacului 5 plăgi înjunghiate. Una dintre lovituri i-a perforat plămânul, provocându-i o hemoragie internă. 
 
Agresorul a fost prins după 5 ore de căutări. Era plin de sânge, după ce se automutilase cu acelaşi cuţit cu care a încercat să-şi ucidă soţia însă leziunile sale erau superficiale, motiv pentru care după două zile a şi fost externat şi arestat preventiv. 
 
Bărbatul a uzat de dreptul la tăcere, refuzând să facă declaraţii în faţa procurorilor şi a judecătorilor de drepturi şi libertăţi care l-au trimis după gratii, avocatul său, Răzvan Doseanu, invocând faptul că este “în stare de şoc”. 

Evacuat pentru violenţe

Sursele Adevarul.ro spun că fostul şef al Poliţiei Locale Oradea a mai fost reclamat pentru violenţă domestică de fosta lui soţie, acesta fiind, de altfel, şi motivul pentru care femeia s-a despărţit de el. 
 
Cei doi erau căsătoriţi din 2016, însă relaţia a fost una tensionată încă de la început din cauza geloziei bărbatului, care o urmărea şi o spiona chiar şi la serviciu, provocând numeroase certuri şi scandaluri, multe dintre ele auzite chiar şi de vecini. 
 
Mai mult, pe 20 ianuarie 2020, bărbatul a fost evacuat din casă de un echipaj de Poliţie, pentru violenţă domestică după ce şi-a înjurat soţia, a lovit-o, iar când ea a vrut să plece, a îmbrâncit-o pe holul blocului, până în locuinţă, unde i-a luat telefonul cu care voia să sune la Poliţie şi l-a aruncat de perete, spărgându-l. 

În ziua respectivă, pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pentru 5 zile, prin care i s-a interzis să se apropie de soţia sa şi a fost obligat să părăsească domiciliul conjugal, poliţiştii considerând că victima s-a aflat “într-un pericol iminent”. 
 
 

Unii da, alţii ba

Măsura a fost confirmată de procuror iar pe 24 ianuarie, şi de Judecătoria Oradea, unde măsura a fost prelungită cu încă alte 3 luni după ce judecătorul a a audiat mai mulţi martori, care au confirmat că între cei doi soţi au mai existat conflicte, dar şi că bărbatul era violent, nesfiindu-se să-şi atace soţia chiar în faţa copilului ei din prima căsătorie. 
 
Hotărârea judecătorească a fost întoarsă, însă, de Tribunalul Bihor. Cu toate că victima a dovedit cu martori şi acte medicale caracterul violent al soţului ei, instanţa a schimbat în totalitate sentinţa, respingând cererea de emitere a ordinului, ca neîntemeiată, şi permiţându-i astfel lui Kövér să se întoarcă în apartamentul conjugal.
 
Tot în ianuarie 2020, Ioana a înregistrat la Judecătorie şi actele pentru a solicita divorţul şi evacuarea soţului din apartamentul ei, solicitare la care a renunţat, însă, în martie. 

Cei doi au continuat să locuiască împreună, în speranţa că lucrurile se vor calma, dar n-a fost să fie. Bărbatul a continuat cu scandalurile, motiv pentru care, în final, s-au despărţit definitiv, în faţa unui notar, iar Kövér s-a mutat într-un apartament închiriat, apoi a încercat să o ucidă. 
 

Vă recomandăm şi: 

Atacatorul femeii înjunghiate în Oradea a fost prins. Este fost director adjunct al Poliţiei Locale 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Musceleanu
20.01.2021, 20:02:24

Tipul acesta de "barbati" sint angajati in Politie ?? 🤔

+9 (9 voturi)
mitrut
20.01.2021, 20:13:02

Infractorii din politie se acopera unul pe altul.

+11 (11 voturi)
nae
20.01.2021, 20:27:04

Judecătorul ăla de la tribunal, care a anulat sentința inițială de interdicție, acel judecător trebuie să dea și el explicații la cineva , cumva, sau el e liber și inamovibil + salarii grase și pensie specială ? Ar trebui să știe și prostimea plătitoare , să știe care e regimul sancțiunilor pentru " oamenii legii" , nuu ?

+11 (11 voturi)
Mihai Popescu
20.01.2021, 20:27:59

Si criminalii astia spun ca ne apara pe noi de infractori si ca trebuie sa primesca salarii si pensii speciale nemuncite enorme. Toate organele de forta sunt patrunse de putregai.

+1 (17 voturi)
Ferrrrrrrr Ferrrrrrrrr
20.01.2021, 20:52:32

taximetristul ar trebui judecat pentru complicitate la crima, la fel si cei care au fost martori si nu au intervenit nici macar cu o vorba.

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările