Oradea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Ioan Rus: "Vor începe lucrările la tronsonul de autostradă Suplacul de Barcă-Borş.Urmează electrificarea căii ferate Oradea-Cluj"

0
17 Oct 2014 16:22:43
Autor: Claudia Bonchiş
Ioan Rus
Ioan Rus

Din primăvară, încep  lucrările la tronsonul de autostradă Suplacul de Barcău-Borş, fiind vorba despre o investiţie care depăşeşte 220 de milioane de euro.  Totodată, Ioan Rus, ministrul Transporturilor a anunţat că va fi electrificată calea ferată Oradea-Cluj.

“De anul viitor, mai exact din primăvară, vor începe lucrările la tronsonul de autostradă Suplacul de Barcă-Borş şi la  tronsonul Mihail-Suplacul de Barcău, respectiv Nădăşel-Mihaieşti, astfel încât zona de Nord a României va putea primi fluxuri rutiere de mărfuri, persoane şi transfer spre Europa Occidentală, la nivel de autostradă”, a afirmat Ioan Rus.

Acesta a vorbit şi despre modernizarea pistei aeroportului din Oradea, fiind vorba despre o investiţie de 100 de milioane de lei, astfel încât aeroportul să poată intra în circulaţie internaţională, cu condiţii mult mai bune, pentru ceea ce înseamnă traficul aerian.

Ministrul a declarat că săptămâna trecută s-au aprobat exproprierile pentru legătura dintre centura Oradei şi DN1, ieşirea spre Cluj, iar despre podul Densuşianu a afirmat că lucrările sunt gata să înceapă.

Ioan Rus a vorbit şi despre situaţia DN 76.

“ În ce priveşte DN 76, Oradea- Beiuş, ne-am încurcat în ştiinţă, cu constructorul, cu fel şi fel de probleme. În acest moment se lucrează la limita la care se poate lucra. Am certitudinea că anul viitor vom reuşi să avem şi aceste lucrări rezolvate”, a precizat ministrul.

De îndată ce Master Planul general de transport va fi transformat în program operaţional, prin hotărârea GuvernuluiRomâniei, asta la finele lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, şi când se va avea şi impactul de mediu, vor fi anunţate şi alte lucrări demne de consemnat în legătură cu judeţul Bihor.

“Consider că în acest moment viziunea la nivelul Ministerului Transporturilor  este clară în ceea ce se va întâmpla şi sunt lucruri pozitive. Sursele de finanţare sunt existente: sunt legate de fondurile europene, de bugetul de stat, de potenţiale partenerioate publice-private, legate de concesiuni. În perioada următoare, toate aceste lucrări se vor întâmpla şi vom reuşi ca şi zona noastră să aibă infrastructura  rutieră, feroviară, aeriană, de natură să fie capabilă a se susţine dezvoltarea economică a zonei”,  a mai spus Ioan Rus.

Totodată, potrivit acestuia, master planul cuprinde şi electrificarea căii ferate Oradea-Cluj.

“Suntem de toată ruşinea lumii cu treaba aceasta. Vii pe calea ferată electrificată şi chiar în capăt, unde te legi de Europa nu mai avem. Este cuprinsă cu prioritate”, a punctat Ioan Rus .

Mai puteti citi:

Rus cere includerea aeroportului Băneasa în Master Plan şi vrea o aerogară nouă pentru Bucureşti

Master planul de transporturi este doar o promisiune electorală? Ce a spus ministrul Ioan Rus

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările