Oradea

articolul anterior articolul urmator

Laszlo Tőkés cere UDMR să-şi înlocuiască europarlamentarii: Winkler ar fi soroşist, iar Vincze Loránt apropiat de „pro-comuniştii“ lui Verestoy

3
12 Jun 2019 15:39:46
Autor: Laura Gal
FOTO: Laura Gal
FOTO: Laura Gal

Europarlamentarul Tőkés László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), a declarat miercuri că UDMR ar trebui să schimbe cei doi parlamentari pe care îi va trimite în Parlamentul European , deoarece "nu sunt aleşi credibili şi reprezentanţi credibili ai comunităţii maghiare".

"Winkler Iuliu figurează pe lista Soros şi trebuie cercetat dacă aceasta este o informaţie reală. Ştiţi bine că maghiarii sunt împotriva fenomenului Soros, în frunte cu domnul prim-ministru Orban. Probabil, UDMR-ul l-a indus în eroare pe Viktor Orbán. Al doilea ales, Vincze Loránt, are antecedente negative în cariera lui care se leagă mai ales de aripa pro-comunistă reprezentată de Verestóy Attila, Borbely Lászlo. Noi propunem schimbarea celor doi aleşi de pe primele locuri ale listei UDMR, deoarece nu sunt aleşi credibili şi reprezentanţi credibili ai comunităţii maghiare", a declarat, într-o conferinţă de presă organizată, miercuri, la Oradea, Tőkés. 
 
Tőkés nu a nominalizat alte persoane care ar putea lua locul celor doi europarlamentari însă a reproşat liderilor UDMR refuzul colaborării cu partidele maghiare surori, pentru că astfel ar fi putut obţine chiar trei mandate în PE, pe locul trei fiind propus reprezentantul CNMT, Szilágyi Zsolt. 
 
"UDMR se înţelege mai bine cu post-comuniştii naţionalişti români decât cu fraţii lor maghiari, ne-au refuzat lista comună la alegeri, care ar fi dat şansa comunităţii maghiare să aibă chiar trei mandate în Parlamentul European, cum a fost şi înainte în repetate rânduri. De data aceasta, interesul de partid meschin a predominat peste interesele comunităţii maghiare. Atingerea pragului de 5% se mulţumeşte premierului ungar Orbán Viktor care i-a dus în spinare până în PE pe UDMR, le-a dat o mână de salvare, dar cu aceasta nu se poate mândri comunitatea maghiară şi nici UDMR", a mai arătat Tőkés.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Adrian Foangă
12.06.2019, 16:20:37

Aratarea asta mai supravietuieste? credeam ca si-a bagat ungia in gatlej, ca vrabia, dupa ce i-au retras decoratia.

Ion jonred
13.06.2019, 07:10:52

ar trebui invitat Soros în România, poate nu mai vedem personaje ca Tokes pe aici

Dream Pervertor
13.06.2019, 11:37:49

.....Ştiţi bine că maghiarii sunt împotriva fenomenului Soros, în frunte cu domnul prim-ministru Orban...... - Eii, popo, uite ca nu stiam! Da' ce stiam noi, este ca: 1. Orban nu poate fi domn! 2. Tu esti ungur ( maghiar, bozgor, etc...) 3. Un ungur bun este un ungur............!