Oradea

articolul anterior articolul urmator

Listarea la Bursa de Valori Bucureşti, o alternativă de finanţare pentru firme

0
8 May 2011 12:01:16
Autor: adevarul
SC Turism Felix SA este listată la BVB din 2007
SC Turism Felix SA este listată la BVB din 2007

Tot mai multe companii preferă listarea la bursă, altor mijloace de finanţare. Săptămâna viitoare va fi organizat la Oradea un eveniment al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), unde firmele interesate vor afla exact ce au de făcut pentru a obţine banii de care au nevoie, fără a lua împrumut de la bancă. SC Turism Felix SA este listată la BVB din 2007.

Joi ,12 mai, de la orele 10.00, va avea loc la Hotelul Ramada din Oradea, evenimentul organizat de BVB împreună cu partenerii săi, privind avantajele finanţării prin piaţa bursieră, ale listării la BVB, costurile comparativ cu alte metode de finanţare, soluţii de finanţare adaptate în funcţie de mărimea companiei şi de vechimea acesteia pe piaţă. "De asemenea, se vor trece în revistă şi paşii care trebuie urmaţi pentru a ajunge la resursele financiare disponibile în piaţa de capital, atât pentru companii mari, care pot beneficia de listarea pe Piaţa Reglementată, cât şi pentru companii mici şi mijlocii, pentru care, recent, BVB a dezvoltat Sistemul Alternativ de Tranzacţionare, denumit şi CAN-ATS, un cadru special, adaptat caracteristicilor acestora", a spus Alina Silaghi, director regional SSIF Carpatica Invest SA, sucursala Oradea.

Din experienţă

Reprezentanţii a peste 50 de societăţi bihorene de top, care au capital de peste trei milioane de euro, vor lua parte la discuţii, arătând cum i-a ajutat listarea la BVB. Printre aceştia se numără Florian Serac, directorul SC Turism Felix SA, companie care ocupă poziţia de lider în domeniul balnear românesc şi care este şi prima astfel de societate care a ajuns la performanţa de a fi listată la BVB, în luna martie 2007. Potrivit Alinei Silaghi, printre firmele bihorene care au fost listate la BVB se numără Trameco, Metalica, Helios Aleşd şi UAMT.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările