Oradea

articolul anterior articolul urmator

Lupta justiţiei cu corupţia: achitări şi suspendări în cazul fostului director Ioan Seracin

0
13 Feb 2010 12:44:27
Autor: adevarul
Fostul şef al DADR Bihor, Ioan Seracin, condamnat la doi ani cu suspendare, a fost tratat blând la tribunal
Fostul şef al DADR Bihor, Ioan Seracin, condamnat la doi ani cu suspendare, a fost tratat blând la tribunal

În primă instanţă, Ioan Seracin a fost achitat după ce a fost acuzat că a furat 370.000 lei din fonduri destinate sprijinirii producătorilor agricoli. Tribunalul Bihor l-a condamnat însă la închisoare cu suspendare.

CITEȘTE ȘI

Ioan Seracin a fost obligat de Tribunal să achite 7.000 lei cheltuieli judiciare


Delapidare, fals în declaraţii şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în vederea obţinerii de foloase necuvenite - acestea sunt infracţiunile pentru care fostul şef al Direcţiei Agricole Bihor a fost trimis în judecată în urmă cu aproape trei ani de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, serviciul teritorial Oradea.

Ioan Seracin a fost acuzat că a transformat instituţia publică pe care o păstorea într-o afacere proprie. Anchetatorii spun că firma pe care o deţinea Seracin, SC Tracom SRL Nojorid, ar fi încasat 370.000 lei din fondurile publice destinate Programului Naţional de sprijinire a producătorilor agricoli pentru achiziţionarea de utilaje agricole. „Seracin a aprobat vânzarea către agricultori a unor utilaje subvenţionate de stat şi, totodată, i-ar fi îndrumat pe aceştia să cumpere de la firma sa”, se arată în dosarul de la DNA Oradea.

În acelaşi dosar, şeful  Direcţiei Agricole era acuzat şi de faptul că a uitat să menţioneze în declaraţia privind conflictele de interese faptul că administrează o societate şi că în calitate de administrator al firmei Tracom, Seracin a închiriat unei firme spaţii pentru care nu a eliberat documente, iar el s-a ales cu 6.300 euro.

Funcţionar public achitat de magistraţi

În primă instanţă, Ioan Seracin a fost achitat. Magistraţii bihoreni au decis, la sfârşitul anului trecut, condamnarea: doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, un an şi şase luni pentru delapidare şi şase luni pentru fals în declaraţii.

În realitate, Ioan Seracin a primit doi ani cu suspendare. „Nu m-am resemnat din moment ce am făcut recurs la Curtea de Apel împotriva hotărârii pronunţate de Tribunalul Bihor. Eu nu mai am absolut nimic de declarat”, a afirmat, pentru “Adevărul de Seară” Oradea, Ioan Seracin, fostul şef al Direcţiei Agricole şi Dezvoltare Rurală Bihor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările