Oradea

articolul anterior articolul urmator

Marea unire a spitalelor din Oradea. Judeţeanul şi municipalul fuzionează, iar noua unitate devine spital de categoria I

0
30 Jun 2021 10:38:37
Autor: Laura Gal
Spitalul judeţean şi Spitalul municipal din Oradea vor fi unificate
Spitalul judeţean şi Spitalul municipal din Oradea vor fi unificate

Spitalul judeţean şi Spitalul municipal din Oradea vor fi unificate, decizia fiind luată marţi după-amiaza, printr-o hotărâre a Consiliului municipal care speră ca, prin centralizarea sistemului de sănătate, să crească şi gradul de finanţare a unităţilor.

Consiliul Local a acordat marţi, 29 iunie, avizul de principiu pentru unificarea celor două unităţi sanitare publice de interes local, în vederea înfiinţării unei noi unităţi sanitare publice de interes local.
 
Potrivit unui comunicat al municipalităţii orădene, din analiza economică comparativă a celor două unităţi spitaliceşti, rezultă că prin unificarea celor două unităţi, vor scădea costurile de achiziţii publice, costurile cu forţa de muncă, se vor reduce cheltuielile cu utilităţile, iar stocurile de medicamente vor fi gestionate în comun, fapt ce va duce de asemenea la scăderea cheltuielilor.
 
„În acest moment ambele unităţi spitaliceşti sunt spitale de categoria a II-a şi au un anumit grad de finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv  de 1600 lei/pacient în cazul Spitalului Judeţean şi de 1550 lei/pacient în cazul Spitalului Municipal. După fuziunea celor două spitale, noua unitate va deveni spital de categoria I, prin urmare gradul de finanţare va creşte la cca 1800 lei/pacient, în total 2 milioane de euro într-un an", se explică în informarea Primăriei Oradea.
 
Primarul Florin Birta a făcut deja şi primele demersuri la Ministerul Sănătăţii, pentru obţinerea acordului. "Am avut deja o discuţie cu ministrul Ioana Mihăilă, care şi-a declarat acordul faţă de această unificarea şi care ne va sprijini în a obţine toate avizele necesare. Aşadar, estimăm că, dacă totul va merge bine, de la 1 septembrie noua unitate va putea să-şi înceapă activitatea", a declarat edilul, potrivit comunicatului. 
 
Oradea are de mai mulţi ani ca obiectiv refacerea sistemului sanitar local. Procesul de modernizare a început cu unificarea celor patru spitale: Spitalul Municipal, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie. În scurt timp, în municipiu va începe construcţia Spitalului de Boli Infecţioase de pe str. Vlădeasa şi a Laboratorului Integrat de la Spitalul Judeţean, urmând ca şi aceste noi unităţi sanitare să fie integrate în noua unitatea sanitară rezultată din unificarea celor două spitale mari.
 

Vă recomandăm şi: 

 Un poliţist din Bihor, beat fiind, a atacat şi a bătut un tânăr, în plină stradă. Totul a fost filmat VIDEO

 „Arde“ Câmpia de Vest. Edilii din Oradea au deschis containerele anticaniculă 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările