Oradea

articolul anterior articolul urmator

Mii de personalităţi din județ adunate sub copertele „Who’s who” de Bihor

0
13 Mar 2010 08:25:33
Autor: adevarul
Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea, a primit formularul de înregistrare pentru a fi cuprins în monografie
Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea, a primit formularul de înregistrare pentru a fi cuprins în monografie

„Dicţionarul personalităţilor din judeţul Bihor” cuprinde 5.000 de profesionişti din toate domeniile. „Who’s who” de Bihor va apărea în luna iunie, în premieră naţională după mai bine de şase decenii.

După circa 60 de ani de la ultimul dicţionar al personalităţilor din Bihor, o editură din Oradea strânge informaţii de la peste 12.000 de bihoreni, pentru realizarea unui veritabil „Who’s who” (Cine ce este) de Bihor. Până în prezent şi-au completat formularele circa 800 de persoane, cele mai receptive dovedindu-se a fi cele din afara municipiului.

„Am trimis 12.000 de formulare nominale şi alte 2.000 nenominale. Am primit, completate, peste 820 de formulare, multe dintre acestea în format electronic”, spune Marieta Cocoi, redactor-şef la editura Biograph.

Ghidul profesioniştilor

Persoanele care vor să figureze pe lista celor 5.000 de personalităţi bihorene ale anului 2010 trebuie să răspundă chestionarului până la sfârşitul lunii martie. Dicţionarul va fi publicat în luna iunie, promit reprezentanţii editurii. Cei care se vor abona îl vor putea cumpăra cu 99 de lei, iar ceilalţi, din librării, cu 130 de lei. „În dicţionar vor figura presonalităţile bihorene care, prin realizările lor şi succesele obţinute sau prin exercitarea exemplară a profesiei, au devenit modele demne de respectul comunităţii”, spune Mircea Chirilă, directorul editurii Biograph. Sub aceleaşi coperte vor fi reuniţi, indiferent de antipatiile dintre ei, politicieni, artişti, avocaţi, jurişti şi alţi profesionişti, din zeci de domenii.

Cornel Antal, rectorul Universităţii din Oradea, a primit, de asemenea, formularul de înregistrare. Deşi nu l-a completat încă, Antal apreciază ideea unei astfel de monografii. „Va fi o dovadă că am existat şi eu în Bihor”, spune Cornel Antal.

Premieră după decenii
Dicţionarul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Bihor. „După multe decenii, apariţia unui asemenea dicţionar, dedicat oamenilor locului, constituie o premieră naţională. Apreciez valoarea sa ştiinţifică, de reper al istoriei, utilitatea sa practică de instrument de lucru în munca de documentare a istoricilor, jurnaliştilor sau a sociologilor”, spune Radu Ţîrle, preşedintele CJ Bihor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările