Oradea

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Educaţiei, amenzi în serie pentru sfidarea Curţii de Apel Oradea în cazul Bodog

0
13 Oct 2021 17:49:26
Autor: Laura Gal
Senatorul PSD Florian Bodog se judecă la Curtea de Apel Oradea cu Ministerul Educaţiei care refuză chiar şi după 3 amenzi să-şi susţină ordinul prin care i-a retras titlul de doctor FOTO: Facebook
Senatorul PSD Florian Bodog se judecă la Curtea de Apel Oradea cu Ministerul Educaţiei care refuză chiar şi după 3 amenzi să-şi susţină ordinul prin care i-a retras titlul de doctor FOTO: Facebook

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a încasat a treia amendă judiciară la Curtea de Apel Oradea, în procesul declanşat de senatorul PSD Florian Bodog pentru anularea ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor.

Concret, senatorul PSD Florian Bodog a chemat în judecată Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în luna decembrie anul trecut, solicitând anularea Ordinului ministerial  5180/2019, actul prin care s-a confirmat că a plagiat teza în management susţinută la Timişoara.
 
Procesul a început în luna februarie a acestui an însă instanţa nu a reuşit până azi să analizeze temeinicia solicitării făcute de Bodog. Motivul? Deşi chemaţi încă de la primul termen de judecată să prezinte documentele care au stat la baza emiterii ordinului, pentru a-şi susţine cauza, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au ignorat cu desăvârşire cererea făcută de instanţă, obligând astfel judecătorii să amâne dezbaterile de la o lună la alta, în aşteptarea unui răspuns. 
 
Într-o încercare de a-i responsabiliza pe funcţionari, judecătorii au trecut la sancţiuni, dispunând amendarea persoanelor responsabile din Ministerul Educaţiei cu 700 lei, atât la termenul de judecată din iunie, cât şi în septembrie iar acum, pentru că actele tot nu au ajuns, şi pe 11 octombrie. 
 
Totodată, pentru a nu se mai tărăgăna procesul, judecătorii au decis să nu mai aştepte după documentele ministerului, ci a făcut o cerere similară Universităţii de Vest din Timişoara, acolo unde, de fapt, Bodog şi-a susţinut teza de doctorat:, solicitând "a se comunica întreg dosarul de doctorat al reclamantului”, până la următorul termen de judecată al procesului, stabilit pentru data de 8 noiembrie. 
 
Fost ministru al Sănătăţii, FLorian Bodog a rămas fără titlul de doctor în Management anul trecut după ce Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că şi-a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Management.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Beizadelele care au sechestrat şi torturat o femeie au ajuns în arest. Ce spun procurorii militari
Fostul ministru PSD Florian Bodog a plătit la DNA banii încasaţi ilegal de fosta consilieră. Aceasta nu s-a prezentat la muncă nici măcar o zi
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările