Oradea

articolul anterior articolul urmator

Oradea introduce parcările roşii, cu durata de staţionare limitată şi tarif dublu

0
1 Dec 2021 16:13:23
Autor: Laura Gal

Începând cu 1 ianuarie, Primăria Oradea introduce locurile de parcare de culoare roşie, unde tariful de parcare va fi dublu faţă de celelalte, şi anume 8 lei pe oră.

Parcările marcate cu roşu vor fi în anumite puncte din centrul istoric al oraşului, cu scopul de a-i obişnui pe şoferi să-şi lase maşinile în parcările subterane sau supraetajate din zonă.
 
„Intenţia noastră este de a scoate maşinile de pe carosabil în zonele unde există în proximitate parcări supraetajate. Dacă poţi parca cu 3 lei pe oră, dar tu parchezi pe şosea şi blochezi tramvaiul, avem o problemă”, explică primarul municipiului, Florin Birta, motivul introducerii noilor taxe de parcare în oraş. 
 
Concret, explică edilul, parcările roşii vor fi pe o rază de 300 metri de la parcările subterane şi supraetajate din zona centrală. Maşinile vor putea staţiona aici pentru maxim o oră şi vor plăti pentru 30 de minute (4 lei) respectiv pentru 1 oră (8 lei). În plus, dacă pentru restul oraşului, intervalul de aplicare a taxelor este de la 7 – 18, pentru parcările „roşii”, şoferii vor plăti taxe până la ora 21.
 
Prin comparaţie, parcările de scurtă durată marcate cu galben, de până la două ore, se vor taxa, ca şi acum, cu 2 lei pentru 30 minute, 5 lei pentru o oră şi 8 lei pentru două ore. În cazul parcărilor marcate cu alb tarifele vor rămâne de 3 lei pentru o oră, 6 lei pentru două ore, respectiv 15 lei pentru 10 ore.
 
Noile tarife de parcare au fost introduse printr-o hotărâre de Consiliu Local prin care s-au aprobat indexarea impozitelor cu rata inflaţiei de 2,6% şi majorarea taxelor Administraţiei Domeniului Public cu procente între 10% şi 20%.
 
În parcările supraterane şoferii plătesc un tarif de 3 lei pe oră, la fel ca pe marcajul alb, şi au avantajul de a fi taxaţi „la minut”.
 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Un poliţist s-a ales cu dosar penal după ce s-a plimbat cu maşina pe gazonul de pe liniile de tramvai VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările