Oradea

articolul anterior articolul urmator

Orădenii vor fi testaţi cu termometrul pe stradă, în pieţe şi la locul de muncă. De când începe operaţiunea

2
9 Apr 2020 20:21:25
Autor: Laura Gal
Măsura intră în vigoare de luni, 13 aprilie. FOTO: AFP
Măsura intră în vigoare de luni, 13 aprilie. FOTO: AFP

Orădenii vor fi testaţi cu termometre cu citire de la distanţă pe stradă, în pieţe şi la locul de muncă, măsură preventivă dispusă printr-o hotărâre a comitetului local pentru situaţii de urgenţă.

Începând de luni, 13 aprilie, orădenii vor fi testaţi cu termometre cu citire de la distanţă pe stradă, în pieţe şi la locul de muncă. Este o măsură preventivă pentru a identifica persoanele care prezintă febră, un simptom al infectării cu COVID-19.
 
Măsura este valabilă pentru municipiul Oradea, fiind obligatorie şi pentru companiile private şi instituţiile publice care au peste 50 de angajaţi şi a fost decisă joi, de Comitetul local pentru situaţii de urgenţă.
 
Acestea vor fi obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi şi în timpul activităţii prin verificarea temperaturii cu termometre cu citire de la distanţă.
 
Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Primăria Oradea, companiile care nu au termometre pot cere Primăriei să le pună la dispoziţie.
 
Conform evidenţelor municipalităţii, în Oradea funcţionează circa 300 de companii şi instituţii publice cu peste 50 de angajaţi.
 
Primăria a achiziţionat circa 2.000 de termometre, iar o parte din ele vor fi puse la dispoziţia firmelor cu titlu gratuit pentru a le sprijini să îşi continue activitatea în ciuda epidemiei de coronavirus. 
 
 

MUNICIPIUL ORADEA

COMITETUL  LOCAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

AL MUNICIPIULUI ORADEA

 

Hotărârea

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă

Nr. 1 din 06.04.2020

 
 
Art.1. Începând cu data de 13 aprilie 2020 toate companiile private şi instituţiile publice care au peste 50 de angajaţi sunt obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi şi în timpul activităţii prin verificarea temperaturii cu termometre cu citire de la distanţă. 
 
Art.2. Companiile care nu au posibilitatea dotării cu astfel de terometre vor putea solicita Primăriei Municipiului Oradea repartizarea acestora. 
 
Art.3. Începând cu data de 13 aprilie 2020, în zonele de acces din pieţele agroalimentare din Municipiul Oradea, toate persoanele care intră în piaţă vor fi testate cu termometre cu citire de la distanţă.
 
Art.4. În pieţele agroalimentare din municipiul Oradea, se permite comercializarea răsadurilor şi a produselor pentru protecţia plantelor precum şi comercializarea furajelor şi altor produse pentru creşterea  animalelor, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecţiei cu coronavirus.
 
 

 

 

PREŞEDINTELE

COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

 

PRIMAR

ILIE BOLOJAN

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Dab Lia
9.04.2020, 20:47:54

Oradenii sunt speciali ca le ia altul temperatura, ar trebui sa faca asta si singuri.

Moore Kristie
9.04.2020, 22:50:38

Comentariu considerat abuziv.