Oradea

articolul anterior articolul urmator

Organizatorii de evenimente din Oradea cer un spaţiu pentru cununii în aer liber. Ce răspuns au primit VIDEO

0
26 May 2020 16:02:31
Autor: Laura Gal
FOTO: Atelier Foto
FOTO: Atelier Foto

Peste 600 de organizatori de evenimente, fotografi profesionişti, dar şi simpli orădeni au aderat la iniţiativa unei tinere, fotograf de profesie, care cere primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, să amenajeze un spaţiu în aer liber pentru cununii civile fără fără mască.

"Vrem să ne căsătorim fără mască, dar într-un mediu sigur, în aer liber", se arată în mesajul tinerei postat pe platforma petitiionline.ro şi adresat direct primarului.
 
În petiţie, ea explică faptul că, potrivit legii, în spaţiile deschise participanţii la căsătoriile civile, inclusiv ofiţerul de stare civilă, nu sunt obligaţi să poare măşti. 
 

Vor cununii fără măşti

 
"Cuplurile, pe lângă distanţarea socială sunt supuse şi purtării măştilor, aşadar acest moment important şi cu valoare emoţională din vieţile lor, devine o celebrare cu numeroase restricţii ce crează un stres emoţional şi psihic  care se resimte deopotrivă, de toată lumea. Deoarece trecem prin vremuri fără precedent, venim cu o soluţie fiabilă pentru ambele părţi: Oficierea căsătoriilor civile din Oradea în spaţiu deschis – curtea Cetăţii Oradea. Suntem convinşi că propunerea noastră, e o soluţie adaptată acestei perioade", se arată în petiţie. 
 
 
Potrivit tinerei, un astfel de loc este uşor de amenajat, pentru că presupune doar câteva obiecte - o masă de oficiere, o boxa, un microfon - iar rezolvarea tuturor problemelor organizatorice fiind asumată de furnizorii de servicii din domeniul evenimentelor.
 
"Furnizorii de servicii din domeniul evenimentelor din Oradea vă stau la dispoziţie, prin implicare şi mobilizare în realizarea acestui demers. Orice propunere din partea dumneavoastră care consolidează obiectivul nostru este un pas înainte pentru o desfăşurare plăcută şi memorabilia a căsătoriilor civile în Oradea", se mai spune în petiţie. 
 
Tânăra a mai explicat că în mai multe localităţi din ţară autorităţile oficiază cununiile în filigorii, grădini sau alte spaţii deschise, amintind, totodată, că în urmă cu mai mulţi ani, şi la Oradea se oficiau căsătorii civile în filigoria de la Casa Tineretului.
 

Se analizează

Petiţia a ajuns, la începutul acestei săptămâni, şi la Primărie, iar potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Mirela Macra, în prezent se caută soluţii pentru rezolvarea favorabilă a cererii. 
 
"Există deschidere din partea Primăriei, se analizează acea cerere, s-a identificat deja un teren, s-a vorbit cu peisagişti şi se aşteaptă o ofertă. Dorim să amenajăm un un loc verde, cu plante ornamentale, însă implică anumite costuri, motiv pentru care încă nu s-a stabilit clar cum se va realiza", spune Macra. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările