Oradea

articolul anterior articolul urmator

Patru orădeni reținuți pentru fabricarea și distribuirea de băuturi contrafăcute

0
7 May 2010 13:01:13
Autor: adevarul

Patru persoane sunt suspectate de poliţiştii bihoreni de fabricarea şi distribuirea a peste 100.000 de litri de băuturi alcoolice contrafăcute, în valoare totală de 1.000.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, Serviciului de Intervenţie Rapidă Bihor, Serviciului Criminalistic Bihor, Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, Poliţiei Municipiului Oradea împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş au realizat o amplă acțiune pentru prinderea suspecților. Pentru a proba suspinciunile un număr de cinci imobile din Oradea au fost percheziționate în data de 5 mai. Astfel, în pivniţa unui imobil din Municipiul Oradea, folosit fără forme legale de suspecţi, a fost identificată o instalaţie rudimentară de producere de băuturi alcoolice, precum şi aproximativ 5.000 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, peste 200 recipiente din plastic şi sticle de diferite mărimi, 6 alcoolmetre, 6 recipiente din plastic conţinând diferite arome, peste 200 de capace din plastic și 500 de timbre false. De asemenea, au fost ridicaţi în vederea confiscării 18.100 de euro şi 10.885 de lei, bani în legătură cu care există suspiciunea că provin din vânzarea ilegală de băuturi alcoolice.


Urmăriți penal


Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de G.Victor, de 53 de ani, M.Maria, de 51 de ani, O. Ştefan, de 47 de ani şi M.Petrică, de 41 de ani, toţi din Municipiul Oradea, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi a infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 296 ind. 1 lit. b şi c din Legea 571/2003 - Codul Fiscal, respectiv producere de produse accizabile în afara antrepozitelor fiscale autorizate, achiziţionare de alcool etilic şi de distilate de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi.

Din primele verificări efectuate a rezultat că suspecţii, în perioada 2009 - 2010, utilizând alcool etilic ca materie primă pentru diverse sortimente de băuturi alcoolice, au distribuit băuturile produse ilegal, fără forme legale, către mai mult de 40 de baruri din întregul judeţ. Totodată, s-a stabilit că în acest interval de timp au achiziţionat peste 30.000 de litri de alcool etilic, din care au produs şi comercializat mai mult de 100.000 litri de băuturi alcoolice, în valoare totală de circa 1.000.000 de lei.Concomitent cu efectuarea percheziţiilor au fost efectuate verificări la mai multe societăţi comerciale din judeţul Bihor, unde se distribuiau băuturile alcoolice produse de către suspecţi, fiind confiscaţi peste 220 de litri de băuturi alcoolice, fără documente de provenienţă.

Poliţiştii SIF din cadrul I.P.J. Bihor continuă cercetările în cauză, pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările