Oradea

articolul anterior articolul urmator

Peste 30 de elevi din Ştei au dat Inspectoratul Şcolar în Instanţă şi au câştigat prima bătălie

0
20 Aug 2015 23:10:06
Autor: Claudia Bonchiş
Grupul Şcolar Unirea
Grupul Şcolar Unirea

Alţi 36 de elevi eliminaţi de la Bacalaureat au câştigat prima bătătlie cu Inspectoratul Şcolar. Judecătorii au decis să admită acţiunea formulată de aceştia şi să suspende efectele procesului verbal de sancţionare a candidatului.

Judecătorii Tribunalului Bihor au decis să anuleze decizia de eliminare a 36 de  elevi de la Ştei, eliminaţi de la proba de matematică, de la Bac.

” Admite cererea de suspendare. Admite cererea formulată în contradictoriu cu pârâţii Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Comisia Judeţeană de Bacalaureat Bihor prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen nr. 309 Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Dispune suspendarea efectelor Procesului verbal de sancţionare a candidatului, până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bihor. Pronunţată în şedinţă publică din data de 19.08.2015. „, se arată în sentinţa pe scurt pronunţată de Tribunalul Bihor.

Vestea a fost primită cu bucurie în special de elevi, dar şi de părinţi. Aceştia speră ca în final să arate că au avut dreptate şi că eliminarea elevilor s-a făcut pe nedrept.

Elevii îşi vor primi diplomele de Bac, în zilele următoare, şi le va fi recunoscută nota de la proba la care au fost eliminaţi,  astfel că se vor putea înscrie la facultate, la admiterea din toamnă.

La mijlocul lui iulie, alţi 12 elevi au primit aceeaşi sentinţă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările