Oradea

articolul anterior articolul urmator

Poliţia Bihor, prima reacţie în scandalul Micula jr.: „S-a dispus efectuarea unui control”

1
20 Oct 2020 17:28:14
Autor: Laura Gal

Poliţia Bihor a anunţat, marţi, că s-a dispus declanşarea unui control la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, acolo unde lucrau cei patru subofiţeri puşi sub urmărire penală alături de Victor Micula, pentru că i-ar fi permis acestuia să caute în bazele de date MAI.

Informaţia a fost transmisă, marţi, printr-un comunicat în care se precizează că s-a dispus declanşarea unui control la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, „cu privire la modalitatea de realizare a accesului în incinta dispeceratului de monitorizare a camerelor de supraveghere din municipiul Oradea şi referitor la modul în care se fac verificările în bazele de date”. 
 
În document nu se explică nici cum a fost posibil ca o persoană străină să intre în incinta dispeceratului de monitorizare a camerelor de supraveghere din municipiul Oradea, într-o unitate monitorizată la rândul ei şi aflată sub pază.
 
De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Bihor nu au comunicat nici motivul pentru care acest control s-a dispus abia acum şi nici despre episodul în care Victor Micula ar fi fost îmbrăcat de un agent de Poliţie cu uniforma instituţiei, şi ar fi participat a percheziţionarea unor persoane, cu cagulă şi vestă purtând însemnele Poliţiei Române. 
 
Poliţia Bihor transmite, doar că „nu tolerează astfel de fapte, astfel că vor fi efectuate toate verificările de competenţa internă a poliţiei, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale, indiferent de calitatea persoanelor implicate” şi că „sprijină ancheta procurorilor”, punând la dispoziţia acestora toate documentele şi informaţiile necesare, în vederea aflării adevărului şi soluţionării cauzei penale.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au început urmărirea penală împotriva lui Victor Micula, fiul magnatului bihorean Viorel Micula, dar şi a patru poliţişti orădeni, acuzaţi că l-au îmbrăcat în uniformă, l-au dus la o percheziţie şi i-au dat acces la bazele de date MAI.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Dida Naghiu, în cazul poliţiştilor - Ovidiu Vaida, Camelia Ile, Claudiu Rengle şi Alin Zanca -  dosarul vizează acuzaţii de acces ilegal la un sistem informatic, divulgare de informaţii secrete de serviciu şi nepublice, iar în cel al lui Micula acuzaţiile sunt de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la acces ilegal la un sistem informatic respectiv la divulgare de informaţii nepublice şi uzurpare de calităţi oficiale. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Micula jr. şi patru poliţişti, anchetaţi penal. Afaceristul a mers la o percheziţie îmbrăcat în poliţist

Percheziţii la un lanţ de supermarketuri din Bihor şi Arad pentru o fraudă de 5 milioane de euro

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kevin hoher
20.10.2020, 19:11:16

"....se va efectua un control....." cand? cum? unde?...... Pentru raspunsu' asta dat in batjocora si caraliu' sef care l-a dat, tre' dat afara din Politie si anchetat pentru "favorizarea infractorlor". Asa se face treaba.......daca vrei sa o faci.

Modifică Setările