Oradea

articolul anterior articolul urmator

Prefectul din Bihor şi-a făcut apariţia în mijlocul apelor, într-un funicular şi la costum FOTO VIDEO

4
20 May 2021 11:43:29
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Facebook
Foto Facebook

Prefectul din Bihor, Dumitru Ţelea, şi-a făcut apariţia la locul inundaţiilor, îmbrăcat elegant, într-un funicular. Acesta stătea aşezat, în timp ce un angajat de la Apele Române manevra mecanismul care punea în mişcare cabina.

Miercuri, 19 mai, prefectul a inspectat zonele din judeţul Bihor afectate de viituri în ultimele 24 de ore, pentru a evalua pagubele produse şi a dispune măsuri de protejare a comunităţilor.

Pe tot parcursul zilei, prefectul a monitorizat activitatea echipelor de intervenţie şi a identificat cum se face măsuratoarea râului. Odată la fiecare oră, când e cod roşu, cei de la ABA Criş, măsoară cotele. 

Dumitru Ţelea a convocat o şedinţă operativă la sediul Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri, unde s-a prezentat situaţia curentă şi posibile evoluţii ale viiturii formate pe Crişul Negru.

În urma acesteia, prefectul s-a deplasat în teren pe cursul inferior al Crişului Negru, în zonele Ginta, Tinca şi Homorog, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” şi ABA Crişuri, unde şi-a făcut apariţia la costum, într-un funicular manevrat de un angajat la Apele Române.
 
 
Vizita a dus la stabilirea unor măsuri de prevenire şi limitare a efectelor negative provocate de inundaţii.
 
Prefectul Dumitru Ţiplea a felicitat “echipele de pompieri militari şi angajaţii ABA Crişuri care s-au mobilizat exemplar, salvând gospodării şi intervenind pentru a limita pagubele produse de viituri. Următorul demers urgent trebuie să îl facă primarii, prin depunerea cu celeritate a rapoartelor operative şi a rapoartelor de intervenţie privind pagubele produse de inundaţii, pentru a putea beneficia de sprijinul autorităţilor centrale, unde este cazul“, precizează Instituţia Prefectului Bihor pe Facebook.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Lucifer
20.05.2021, 11:50:50

Aşa, şi care-i problema?

-6 (6 voturi)
Stefan din Nord
20.05.2021, 12:00:01

Problema e ca ne-am distrat bine vazand isprava sa Parca era un inalt demnitar roman sau egiptean carat cu lectica de 8 sclavi

-5 (9 voturi)
Mironov George
20.05.2021, 12:20:56

Din ciclul "Fa-te ca muncesti fa Doino". Politrucul isi schimba parul, dar naravul ba.

+8 (8 voturi)
emoji
20.05.2021, 12:33:42

Invatarura pentru politicieni si intru multumirea celor cu vederi de stanga, proletare, data viitoare sa-i fie invatatura de minte si sa se imbrace intr-o salopeta cat mai jegoasa si sa dea el la manivela.

+6 (8 voturi)
Modifică Setările