Oradea

articolul anterior articolul urmator

Prima prelevare de organe din 2013. O femeie a salvat viaţa mai multor bolnavi

0
7 Feb 2013 07:21:57
Autor: Florina Barbu
A fost prima prelevare din acest an la Oradea Foto Adevarul
A fost prima prelevare din acest an la Oradea Foto Adevarul

Moartea unei femei a redat speranţa la viaţă mai multor pacienţi după ce organele acesteia au fost prelevate. A fost prima prelevare de organe din acest an de la Oradea dar şi prima din Transilvania.

Operaţia a durat mai multe ore, fiind prelevate cornea, rinichii şi ficatul femeii. Pacienta era internată la Spitalul Judeţean din Oradea de vineri, după ce a suferit o hemoragie masivă la nivelul creierului. Ea se afla în moarte cerebrală.


Medicii au explicat familiile că pacienta nu mai are nicio şansă la viaţă, şi imedia ce au avut acordul aparţinătorilor au început procedura de prelevare. “Fiul pacientei a fost de acord cu prelevarea, astfel că au fost prelevate ficatul, rinichii şi corneea”, a afirmat dr. Carmen Pantiş, coordonatoarea programului de transplant în Bihor.


Ficatul a ajuns la Institutul Fundeni din Bucureşti, rinichii la Institutul de Transplant Renal din Cluj Napoca, iar corneele la Spitalul Militar Central din Capitală unde, unde au fost transplantate  unor pacienţi care aşteptau pe lista naţională de transplant.


A fost prima operaţie de prelevare de organe din Oradea, în acest an, iar anul trecut au avut loc 21 de astfel de operaţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările