Oradea

articolul anterior articolul urmator

Primăria din România care cumpără cu peste 100.000 lei căşti, veste antiglonţ şi un scut antitero. Cum justifică aleşii achiziţia

1
13 Sep 2019 18:03:29
Autor: Laura Gal
Echipamentul va pus la dispoziţia jandarmilor pentru situaţii de intervenţii antiteroristă FOTO: Adevarul.ro
Echipamentul va pus la dispoziţia jandarmilor pentru situaţii de intervenţii antiteroristă FOTO: Adevarul.ro

Primăria Oradea va achiziţiona în următoarea perioadă căşti, veste antiglonţ şi chiar un scut antitero, echipamentul fiind cerut de Inspectoratul de Jandarmi „General de brigadă Anton Berlescu“ Bihor care s-a plâns de lipsa de fonduri pentru asemenea achiziţii din cauza „restricţiilor bugetare“.

Achiziţionarea echipamentului de luptă a fost decisă, joi, la şedinţa Consiliului Local, în care s-a aprobat rectificarea bugetului local pe anul în curs. 
 
În total, potrivit hotărârii adoptate, Primăria Oradea va cumpăra 20 de căşti antiglonţ, 20 de veste antiglonţ, precum şi un complet scut antiglonţ cu vizor, echipamentul urmând să fie pus la dispoziţia jandarmilor orădeni, pentru a fi folosit în cadrul unor intervenţii antiteroriste "în sprijinul cetăţenilor municipiului Oradea".
 
De altfel, potrivit raportului de specialitate care stă la baza hotărârii Consiliului Local Oradea, achiziţiile vor fi făcute la solicitarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean "General de brigadă Anton Berlescu" Bihor, care a cerut sprijin financiar pe fondul constrângerilor bugetare pentru achiziţia unor "echipamente folosite pentru protecţia personalului propriu în situaţii de intervenţie antiteroristă în sprijinul cetăţenilor Municipiului Oradea".
 
Echipamentul este în valoare de 128.250 lei. 
 
Rectificarea bugetului local pe anul în curs a fost aprobată cu votul exclusiv al celor 15 consilieri ai PNL prezenţi în sală, în condiţiile în care cei opt reprezentanţi ai UDMR şi PSD au votat "împotrivă".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Hastur
13.09.2019, 20:23:11

Cum? Pai se agitau unii pe aici ca s-au investit milioane in Jandarmerie, ca nu mai poate duce in spate cate materiale are in dotare ca sa asupreasca poporul.Pt. ca asa se lauda PSD-ul.