Reacţia ministrului Sănătăţii după soluţia dată de Curtea de Apel Oradea, în procesul cu Ministerul Educaţiei: "Un prim pas spre normalitate şi justiţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii a postat pe blogul personal o părere cu privire la soluţia dată de judecătorii Curţii de Apel Oradea, în procesul pe care demnitarul îl are cu Ministerul Educaţiei, după ce i-a fost retras dreptul de a conduce doctorate.

"Sunt convins că şi instanţa de fond îmi va da dreptate şi se va dovedi că tot acest aşa-zis "scandal", nu are un fundament real, el nefiind altceva decât o încercare eşuată de discreditare din partea adversarilor mei politici şi a celor pe care i-am deranjat prin candidatura la funcţia de rector al Universităţii din Oradea", a scris Bodog pe blogul personal.

Reamintim că pe 23 ianuarie, ministrul Sănătăţii, a reuşit să câştige o primă bătălie din războiul pe care-l duce cu Ministerul Educaţiei, după ce i-a fost retras dreptul de a mai coordona doctorate.

Rector al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, ministrul Sănătăţii Florian Bodog a rămas, în toamna anului trecut, fără dreptul de a conduce doctorate. Atunci, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a luat această măsură după ce a confirmat că Bodog a trecut în CV-ul său mai multe articole ştiinţifice inexistente.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Oradea, unde s-a judecat suspendarea actului de retragere, urmând ca pe fond să se judece anularea actului respectiv. Magistraţii Curţii de Apel au decis să admită cererea formulată de Bodog.

“Admite cererea formulată de reclamantul Bodog Florian Dorel, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi, în consecinţă: Dispune suspendarea executării Ordinului nr. 5567/18.10.2016, emis de pârât, până la pronunţarea instanţei de fond”, se arată în soluţia pescurt postată pe portalul Instanţei. Soluţia poate fi atacată în termen de cinci zile de la pronunţare, recursul urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Astfel, ministrul Bodog reprimeşte dreptul de a coordona doctoranzi, cel puţin până la o decizie definitivă ce urmează a fi pronunţată pe fond.

Florian Bodog este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, din anul 2008, şi are două doctorate – un doctorat în management la Universitatea de Vest, susţinut în 2008, şi un doctorat în sănătate – medicină, susţinut în 2001 la Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie.

A deţinut funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea în perioada 2009 – 2010. De asemenea, a deţinut mai multe funcţii în cadrul Ministerului Sănătăţii: a fost secretar de stat în perioada mai 2012 – decembrie 2012, iar în perioada 2011 – mai 2012 a fost director de cabinet. A deţinut funcţia de senator în fosta legislatură şi a fost secretarul Comisiei pentru Sănătate din Senat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite