„Repetenţii” clasei au lecţii adaptate lor, printr-un soft unic în ţară, realizat pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii slabi la învăţătură îşi vor face temele cu ajutorul unui soft creat pentru nivelului lor de cunoştinţe. Printr-un proiect finanţat de UE cu 14 milioane de lei, 300 de elevi din Bihor vor face lecţii de matematică şi română prin Internet.

Pornind de la constatarea că peste 70 la sută din elevi au luat în ultimii ani note mai mici de 7 la tezele cu subiect unic la limba română, situaţia fiind chiar mai rea la matematică, Ioan Vlaşin, director la şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” din Ighiu, judeţul Alba, a venit cu ideea realizării unui soft special, care să se adapteze nevoilor fiecărui elev, pentru a-i îmbunătăţi rezultatele şcolare.

Obiective clare
„În România nu există un asemenea soft adaptativ. Nu ştiu să fie aşa ceva nici măcar în străinătate”, a spus Ioan Vlaşin, cu ocazia lansării la Oradea a proiectului „Performanţe crescute pentru elevii din învăţământul preuniversitar”. Potrivit lui Ioan Vlaşin, care este managerul acestui proiect. 900 de elevi cu rezultate slabe şi foarte slabe la învăţătură, din clasele III – VIII, din Bihor, Alba şi Olt, vor beneficia de un soft educaţional inovator, accesibil prin internet, adaptat fiecăruia dintre ei, cu lecţii şi exerciţii online de matematică şi limba română. Deocamdată, lucrările la soft sunt abia la început. „Am selectat profesorii şi softiştii. Vom creiona aplicaţia, stabililind cu exactitate ce competenţe vrem să dezvoltăm”, a explicat Ioan Vlaşin. Noutatea aplicaţiei constă în faptul că exerciţiile pe care le va avea de făcut fiecare elev se vor adapta la acesta, în funcţie de rezultate obţinute la testele şi exerciţiile anterioare.

„Softul îl va ajuta pe elev să progreseze, ţinând cont de nivelul său de cunoştinţe. Se va coborî la nivelul elevului şi îl va ajuta să avanseze”, spune Ioan Vlaşin. Site-ul ar trebui să fie funcţional de anul viitor.

Lecţiile online ar putea creşte interesul
Georgiana Bulc şi Iulia Ardelean sunt eleve în clasa a cincea la Liceul Teoretic Aurel Lazăr din Oradea, preferând matematica şi biologia, limbii române. „Dacă aş face lecţiile de română pe calculator aş avea numai note de zece”, a spus Georgiana. „Aş prefera să-mi fac tema pe calculator”, a recunoscut Iulia.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite